Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"A magyar atlétika krémje lesznek az olimpiákon" Fotó: Facebook (Gyulai István Memorial)

"A magyar atlétika krémje lesznek az olimpiákon" Kiemelt

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója, Spiriev Attila úgy fogalmazott, hogy a legfontosabb cél a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj remek színvonalának fenntartása.

"Nagy titokban számítottunk csak ekkora sikerre. Évekkel ezelőtt álmodtunk egy nagyot, és amikor létrehoztuk ezt a viadalt, azt tűztük ki magunk elé, hogy egy ilyen fantasztikus hagyományokkal és nagy költségvetéssel rendelkező versenyt elcsípjünk" - jelentette ki Spiriev szerdán az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában. Arra utalt ezzel, hogy a hétfőn és kedden rendezett székesfehérvári viadal az olimpiai és világbajnokokat felvonultató mezőny eredményeinek köszönhetően megelőzte összpontszámban az oslói Gyémánt Liga-viadalt.

Hozzátette, egyelőre alapvető infrastrukturális akadályai vannak egy magyarországi Gyémánt Liga-verseny megrendezésének, mivel nincs erre alkalmas stadion.

A legfontosabb, hogy megszilárdítsák ezt a színvonalat. Kiváló volt a mezőny és fantasztikus a hangulat, ezek kell fenntartani - szögezte le. A verseny sztársportolói, például a 100 méteren győztes Justin Gatlin, a 800 méteren diadalmaskodó David Rudisha vagy éppen a női 100 gátat a világ idei legjobb idejével megnyerő Kendra Harrison amellett, hogy kiváló eredményeket értek el, közvetlenek is voltak a szurkolókkal.

"Jól sikerült a nap végén az eredményhirdetés, bejöhetett a pályára a közönség, a drukkerek fotózkodhattak a versenyzőkkel, akik élvezték ezt" - fejtette ki.

A verseny szlogenje "dimenziót váltunk" volt, és Baji Balázs valóban új dimenzióba emelte az országos csúcsot 110 gáton - utalt a 13.15 másodperccel negyedik helyen végzett atlétára Spiriev. Kiemelte azt is, hogy az olimpiai bronzérmes Márton Anita háromszor is 19 méter fölött dobott - végül 19,48 méterrel nyerte a súlylökést -, míg a diszkoszvetésben élen zárt Kővágó Zoltánt "Gyulai-specialistának" nevezte.

Az augusztusi londoni világbajnokság előtt még fontos utánpótlásversenyekre, kontinensbajnokságokra és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) koncentrál a MASZ - mondta -, hiszen ezeken azok szerepelnek, akik 2024-ben és 2028-ban "a magyar atlétika krémje lesznek az olimpiákon".