Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Már itt volt az ideje az aranyéremnek" Fotó: Facebook (Márton Anita)

"Már itt volt az ideje az aranyéremnek" Kiemelt

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke, Gyulai Miklós az M1 aktuális csatorna műsorában úgy fogalmazott, hogy a szövetségen belül már vártak egy ideje arra, hogy megszülessen a sportág első magyar világbajnoki aranyérme. Mint ismeretes, Márton Anita pénteken 19,62 méteres országos csúccsal megnyerte a női súlylökést a birminghami fedettpályás vb-n.

"Szokták mondani, hogy minden sorozat megszakad egyszer, a rossz is, és a magyar atlétikának eddig valóban nem volt világbajnoka szabadtéren és fedettpályán sem" - idézi Gyulai szavait az MTI közleménye, amelyben a szakvezető még hozzátette, hogy éppen itt volt az ideje a sikernek.

A 29 éves Márton Anita immár 15 éve dolgozik együtt Eperjesi László  edzővel. A MASZ elnöke az interjúban kiemelte: a szövetségen belül már a vb-arany előtt határoztak arról, hogy hamarosan létrehoznak egy dobóközpontot a dél-magyarországi régióban, és azt Eperjesi vezeti majd, s Gyulai mindemellett reméli, hogy Márton Anita majd hosszútávon segíti a műhely munkáját, akár visszavonulása után, edzőként is.

A győztes is alig hitte el

Habár Márton Anita évek óta komoly sikereket ér el nemzetközi színtéren is - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a megmérettetésre is világranglista másodikként érkezett - azonban a világbajnoki elsőség eddig váratott magára. "Egyelőre magam sem tudom megmondani, hogy ezt hogy sikerült összehozni" - nyilatkozta Márton a siker után. "Amikor bementem a körbe, remegtek a lábaim, mert akkor már tudtam, hogy én vagyok a világbajnok, mégis próbáltam még nagyobbat lökni, mert tudtam, hogy jó formában érkeztem."

"Nagyon örülök, hogy nekem sikerült megszereznem Magyarország első aranyérmet atlétikai világbajnokságról" - tette hozzá, illetve kiemelte azt is, hogy egyelőre hihetetlen még számára, amit elért.