Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Több éremesélyes sportoló is ételmérgezést kaphatott Fotó: Facebook (IAAF World Championships)

Több éremesélyes sportoló is ételmérgezést kaphatott

A Londonban zajló atlétikai világbajnokságot kiszolgáló egyik szállodában gyomor-bélhurutban több sportoló is megbetegedett, köztük vannak olyan atléták is, akik éremesélyesek. A hír nem kacsa, hiszen kedden a szervezők is megerősítették, azonban szerencsére a magyar csapat nem az érintett szállodában lakik.

Isaac Makwala, akit a 400 méteres síkfutás esélyesei között tartanak számon, hétfőn visszalépett a 200 méteres távon az előfutamoktól. A botswanai futó ételmérgezést kapott a BBC brit közszolgálati média szerint. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) közölte, hogy a versenyző a szervezet orvosainak tanácsát követve nem indult. (Amennyiben igazolható indok nélkül tette volna ezt, kizárhatták volna a 400 méteres versenyből.)

A 30 éves sportolót sokan 200 méteres síkfutásban is az esélyesek közé sorolták. Egyelőre nem tudni, hogy kedd este rajthoz áll-e a 400 méteres táv döntőjében, ahol az olimpiai bajnok és világcsúcstartó Wayde van Niekerk legfőbb kihívójaként emlegetik.

A BBC úgy tudja, rajta kívül a Tower Hotelben elszállásolt több német és kanadai atléta is megbetegedett a múlt héten. Neele Eckhardt német hármasugró bár összeesett, elég jól volt ahhoz, hogy szombaton induljon a selejtezőben, majd hétfő este a döntőben, ahol végül az utolsó helyen végzett.

Kedden újabb 30 német sportoló jelentkezett volna be a szállodába, de őket már máshol helyezik el.

A Tower Hotel közölte, hogy a közegészségügyi hatóságokkal és az IAAF-fel együttműködésben végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy nem a szálloda a felelős a megbetegedésekért. Hozzátették, szigorú higiéniás előírásokat követve dolgoznak, és gondoskodtak arról, hogy a betegek ne érintkezzenek más vendégekkel. A hotelben lévő összes nyilvános helyet alaposan fertőtlenítették.

A magyar csapat nem az érintett szállodában lakik, s amint Spiriev Attila sportigazgató kedden elmondta, nem tud a versenyzők között megbetegedésről.

"Nyilván mindenki megkapta, hogy két kézmosás között is mosson kezet, mert egyértelműen valamilyen vírusos megbetegedésről van szó, ami nemcsak a hotelben, hanem például a stadionban is terjedhet, ezért rendkívül óvatosnak kell lenni" - fogalmazott Spiriev Attila.

Utoljára frissítve: kedd, 08 augusztus 2017 10:27