Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Visszatér a Gyulai Memorialra Gatlin és Powell Fotó: Facebook (Gyulai István Memorial)

Visszatér a Gyulai Memorialra Gatlin és Powell Kiemelt

A július 4-én megrendezésre kerülő Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon két volt világcsúcstartó és a címvédő is rajthoz áll 100 méteren.

Az olimpiai és világbajnok Justin Gatlin és Asafa Powell egyformán indult már Közép-Európa legjelentősebb atlétikai viadalán: az amerikai sprinter 2015-ben futotta legjobbját (10.02 mp) itt, míg Powell 2011-ben 9.86-tal versenycsúccsal nyert (ez volt a második 10 mp-en belüli futás Magyarországon, az elsőt szintén Powell futotta az előfutamban). Powell 9.72-es idejével negyedik az örökranglistán, míg Gatlin minden idők ötödik leggyorsabbjának számít 9.74-gyel.

Spiriev Attila sportigazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, amióta létezik a verseny, azóta próbáltak egy ilyen szintű csatát összehozni.

"Usain Bolt után a világ második és harmadik legismertebb atlétájáról van szó" - mondta Spiriev Attila.

Gatlin és Powell mellett indul a címvédő dél-afrikai Akani Simbine is, aki tavaly 9.89-es egyéni csúccsal és országos rekorddal utasította maga mögé a mezőnyt, benne Powellt.

A fő versenynapra július 4-én kerül sor, ekkor kizárólag nemzetközi számokat rendeznek olimpiai és világbajnokok sorával. Előtte, július 3-án a Magyar Szuperliga és a korosztályos liga küzdelmei mellett három nemzetközi számot láthat a közönség, a női akadályfutást, a női kalapácsvetést és a férfi gerelyhajítást. Ebben az évben újabb előnappal is bővül a program, július 2-án, vasárnap Székesfehérvár belvárosában rendezik meg XIII. Hopp Parádét, amelynek fő száma a női rúdugrás lesz.

A legjobb hazai atléták már jelezték részvételüket, a férfi és női kalapácsvetés rangját pedig emeli, hogy ezúttal is a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) sorozatának egyik állomása lesz a Gyulai Memorial, ugyancsak olimpiai és világbajnokokkal a mezőnyben.

Gyulai Márton versenyigazgató jelezte, idén sem marad ki a programból a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő "Te mennyit futsz 100-on?" elnevezésű verseny, ahol bárki kipróbálhatja, mennyi idő alatt teljesíti a klasszikus távot. Hozzátette, várják önkéntesek jelentkezését is.

A Gyulai Memorialra a jegyárusítás csütörtökön kezdődött, a belépőket a gyulaimemorial.hu oldalon, a tex.hu-n, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban lehet megvásárolni. A július 3-i előnapra és a Hopp Parádéra a belépés ingyenes.

A tervezett versenyszámok:
férfiak: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 110 m gát, 400m gát, magasugrás, távolgurás, diszkoszvetés, kalapácsvetés, gerelyhajítás

nők: 100 m, 100 m gát, 400 m gát, 3000 akadály, távolugrás, súlylökés, kalapácsvetés