Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A rózsaszínen túl Kiemelt

A hétvégi hungaroringi DTM futamon is feltűntek a Mercedes AMG rózsaszín versenyautói: a feltűnő szín a BWT vízkezeléssel foglalkozó vállalat támogatásának köszönhető, amely egyébként 2017-től a Forma-1-es Force India csapatát is szponzorálja, ennek köszönhetően borultak rózsaszínbe a szezon előtt a Silverstone-i székhelyű csapat autói. A technikai sportok mellett azonban az innováció is kiemelt terület a BWT számára, hiszen a vállat több mint 25 éve fejleszt piacvezető vízkezelő rendszereket. Az autósport anyagi támogatásán túl a csapat istállójában magnéziummal dúsított szűrt ivóvizet fogyaszthatnak a pilóták és a vendégek, emellett a kecskeméti MERCEDES, a győri AUDI, és a gödöllői SUZUKI gyárban is használják a vízkezelő cég technológiáját.

A rózsaszín, mint egyedi ismertetőjegy

A BWT szakított a hagyományosan a vízhez, vízkezeléshez kapcsolt kék-fehér színvilággal és a merész, feltűnő rózsaszínt választotta ismertető jegyének. A nem mindennapi színválasztással a márka szeretné felhívni a figyelmet vizeink és környezetünk védelmére, valamint az egészséges, fenntartható, tudatos vízhasználatra és magnézium fontosságára. Ez a filozófia jelenik meg az autósportok immár hagyományos szponzorációja területén is – a BWT ugyanis az AMG Mercedes DTM csapata mellett más technikai autósportokat is támogat. A cég a DTM-ben 2015, a Formula 1 támogatásában 2017 óta van jelen.

A modern élet vízigénye folyamatosan növekszik

Becslések szerint globális szinten a víz iránti igény 2050-re 55%-kal lesz magasabb, mint napjainkban. Ennek oka a népesség növekedése, illetve az emberek változó életmódja és fogyasztással kapcsolatos attitűdjei. A legnagyobb növekedés az iparhoz (+400%), az elektromos áram előállításához (+140%) és a háztartásokhoz (+130%) kapcsolódik. Szakértők szerint ugyanakkor a ma legnagyobb vízfogyasztó agrárszektor (70%) fogyasztása csökkenni fog.

Az óriási vízigény növekedés jelentős nyomást gyakorol majd a gazdaságra, és a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló természeti erőforrásokra. Ráadásul a kinyerhető talajvíz mennyisége is csökken. Mindezek nyomán a szakértők arra számítanak, hogy 2050-re a világ népességének 40%-a él majd olyan területeken, ahol vízhiány várható. A BWT éppen ezért mindent megtesz, hogy felhívja a figyelmet a víz gazdaságos, ésszerű használatára, a vízpazarlás elkerülésére, és hogy technológiái révén minden gazdasági szereplő képes legyen ökológiai lábnyomának csökkentésére.

A BWT szerepe a technikai sportágakban

A BWT kutatás-fejlesztési tevékenysége folytán is kapcsolódik a technikai sportokhoz: több mint 20 éve elkötelezett támogatója az üzemanyag-cella membrán technológiának, amely a vállalat szerint a jövő meghatározó energiaforrása lehet. A PEM üzemanyag-cellák BWT által gyártott membránnal működnek, amelyek így a legnagyobb teljesítmény- és hőhatékonyságot biztosítják károsanyag-kibocsátás nélkül. Emellett a BWT több egyetem környezetbarát elektromos-cellás járműfejlesztéshez kapcsolódó K+F tevékenységét is támogatja.

Korszerű vízkezelési megoldások a fenntartható életért

A BWT Európa első számú vízkezelési-technológiai vállalata, amely innovatív megoldásokat fejleszt a kereskedelem, az ipar és háztartások eltérő igényeire. Felelős vállalatként a BWT arra törekszik, hogy a fenntarthatóság az emberek hétköznapjainak szerves részévé váljon.

Jó példája ennek a BWT háztartások számára kifejlesztett vízszűrő technológiája, amely a szabadalmaztatott BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsóval magnéziummal gazdagított, friss ivóvizet biztosít. Mivel a technológiának köszönhetően nincs szükség PET palackokra, így csökkenthető a háztartási hulladék mennyisége, illetve tágabb értelemben véve, az áruszállításból származó környezeti terhelés és a szén-dioxid kibocsátás is.

A BWT másik világszerte elismert fejlesztése a BWT AQAPerla vízlágyító, amely korszerű megoldás a vízlágyításra. Az AQAPerla segít megóvni a berendezéseket és a háztartások teljes vízrendszerét a vízkő okozta károsodásoktól, egyúttal hatékony segítség a szépségápolásban. A lágy vízzel való tisztálkodás kellemes bőrérzetet, fényes és selymes hajat eredményezhet, így akár kevesebb kemikáliára van szükség a komfortérzet fenntartásához.

A BWT az ipari vízkezelés globális meghatározó vállalata. A kozmetikumok, a gyógyszerek, a vakcinák előállítása vagy éppen az autógyártás ugyanis a természetben megtalálhatónál jóval tisztább vizet igényel.

Tények a BWT-ről:

• A BWT világszerte 25 országban 82 leányvállalattal és partnervállalattal rendelkezik.
• Több mint 3300 főt foglalkoztat világszerte.
• A BWT Magyarországon több mint 25 éve van jelen.
• Értékesítési forgalma 2016-ban 610 millió euró volt.
• A BWT a piac innovátora: K+F központokat üzemeltet Franciaországban, Németországban, Svájcban, Ausztriában és Oroszországban, amelyek olyan technológiákon dolgoznak, hogy képesek legyünk a Föld vízkészletének a 98,5% -át kezelni, tisztítani.

Képgaléria