Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Alonso reálisnak érezte volna a pole megszerzését Fotó: Facebook (FernandoAlonsoOficial)

Alonso reálisnak érezte volna a pole megszerzését Kiemelt

A McLaren-Andretti csapatában debütáló Fernando Alonso úgy véli, hogy a pole pozíció elérhető lett volna számára az Indy 500 kvalifikációján, azonban egy motorhiba hátráltatta a vasárnapi nap folyamán.

Alonso hetedik lett a kvalifikáció első szakaszában, ezzel pedig továbbjutott, és biztosította a helyét az úgynevezett "Fast Nine"-ban. A spanyol klasszis négy körének átlagsebessége 231.300 km/óra volt - ez az eredmény elegendő volt ahhoz, hogy egy ideig megszerezze magának az első helyet, azonban a riválisok is felkötötték a nadrágot, így visszacsúszott az ötödik helyre, míg a leggyorsabb a Ganassi pilótája, Scott Dixon volt.

"Az autó egyensúlya jobb volt, mint szombaton, azonban a reggeli szabadedzésen volt egy meghibásodás" - nyilatkozta Alonso. "Azonban sajnos a második kör utolsó kanyarjában túltöltési problémáink voltak, és úgy éreztem, mintha a kanyar kijáratnál rátapostam volna a fékre, és szerintem sebességet is vesztettem a főegyenesben. Ez most így alakult, ezen már nem tudunk változtatni."

"A fiúknak rekordidő alatt kellett kicserélniük a motort, nagyjából másfél óra alatt. Örülök, hogy itt lehettem a kvalifikáción. Úgy gondolom, hogy harcban lehettünk volna a pole pozícióért, ha nem jött volna közbe ez a probléma."

"A nap végén viszont - legalábbis egészen addig, amíg biztosítottad a helyed a legjobb kilencben - ez nem fog nagy különbséget jelenteni a versenyen."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna