Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Billy Monger jövőre a brit F3-as bajnokságban versenyezne Fotó: Facebook (Billy Monger Racing)

Billy Monger jövőre a brit F3-as bajnokságban versenyezne Kiemelt

Billy Monger reméli, hogy 2018-ban újra bizonyíthat majd versenyzőként, nevezetesen a Brit Formula 3-as kategóriában indulna, amelyben az FIA felülbírált bizonyos szabályokat.

Monger mindkét lábszárát amputálták, miután a brit Formula 4-es kategóriában áprilisban, a Donington Parkban megrendezett futamon nagy sebességgel csapódott az előtte haladó rivális autójába.

Mindössze 11 héttel a szörnyű baleset után újra volán mögé pattant, s olyan tervekről beszélt, miszerint szeretné majd teljesíteni a 24 órás Le Mans-i versenyt. Azonban a tervein változtatott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legutóbbi döntése, miszerint jövőre fogyatékkal élő versenyzők is rajthoz állhatnak a brit Formula 3-as bajnokságban.

A fiatal versenyző ott volt a múlt heti, Versailles-i díjátadón, ahol az FIA elnöke, Jean Todt egy különleges díjat nyújtott át neki.

"Annyit elárulhatok, hogy részt vettem egy megbeszélésen az FIA döntéshozóival, és az olyan szabályokat, amelyek nem tették lehetővé azt, hogy fogyatékkal élő pilóták versenyezzenek, felülírták" - nyilatkozta Monger, aki azt is kiemelte, hogy jövőre szeretne újra formulaautós bajnokságban versenyezni. Arra a kérdésre, hogy mégis melyik kategóriában bizonyítana, így felelt: "Remélhetőleg az F3-ban. Ez a terv."

A 18 éves pilóta mindemellett hozzátette, hogy alig várja, hogy újra a régi önmaga legyen és versenyzőként hivatkozzanak rá. "Nyilvánvaló, hogy a támogatás amit kaptam, hihetetlen volt, de már alig várom, hogy újra a kormány mögé üljek és azt csinálhassam, amit szeretek" - tette hozzá.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna