Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Blancpain GT Series versenyhétvége a Hungaroringen Kiemelt

Nyárzáró, ingyenes autósport-hétvégét rendeznek szeptember első két napján a Hungaroringen. Több száz lóerős GT sportkocsik és formaautók egyaránt láthatók lesznek a pályán. Szeptember első hétvégéjén ismét ingyenesen látogatható, kihagyhatatlannak ígérkező versenyhétvégét rendeznek a Hungaroringen. Szeptember 1-jén és 2-án a Blancpain GT Series tér vissza Magyarországra, ezúttal már önállóan: ez a sorozat az elmúlt években a kamion-Eb hazai állomásának betétfutama volt, de mostanra igazi főszereplővé nőtte ki magát a széria.

A sorozat büszke lehet arra, hogy Európában ebben a szériában szerepel a legtöbb márkát felvonultató, 5-600 lóerős GT3-as mezőny. A Blancpain GT Seriesben versenyez egyszerre a legtöbb autó is, köztük BMW M6-osok, Ferrari 488-asok és Porsche 911-esek, de még Lexus RC F-ek és Audi R8-asok is akadnak a mezőnyben.

Félgyári csapatok és gyári pilóták mérik össze a tudásukat az egyórás futamokon. Nemcsak a pályán, de a bokszutcában is precíz, gyors munkára van szükség – minden autóban két pilóta váltja majd egymást a versenyfutamokon.

De lesz program azoknak is, akik a formaautós versenyeket kedvelik, a méltán népszerű Formula Renault Eurocup sorozat is ellátogat a Hungaroringre. Ebben a kategóriában fiatal tehetségek bontogatják szárnyaikat és gyűjtik a versenytapasztalatot, közel harmincautós mezőnyre és látványos csatákra van kilátás.

A hétvége további programját az idén indult és máris rendkívül népszerű – Mór Csaba személyében magyar indulóval is rendelkező - GT4 European Series, illetve a Blancpain GT Sports Cup sorozat teszi teljessé.

A nagyközönség számára szeptember 1-én és 2-án (péntek, szombat) lesz látogatható az esemény, reggel 8:45-kor nyit a 8-as kapu. A nézőtérre ingyenes a belépés, a verseny óriáskivetítőkön is lehet követni, de a paddockba is kedvező, négyezer forintos áron be lehet jutni, amit akár a helyszínen is meg lehet vásárolni. A vasárnapi paddockjegy-tulajdonosok egyórás bokszutca-látogatáson is részt vehetnek.

Aki tömegközlekedéssel szeretne kijutni a Hungaroringre, Újpest Városkaputól indul buszjárat. Az autóval kilátogatóknak a parkolás ingyenes.