Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Fontos kérdésekről döntöttek az FIA Sportkonferenciáján

Az évben már második alkalommal rendezte meg az FIA a Sport Konferenciáját a nemzeti szövetségek részére, ahol olyan kérdésekre is kitértek, mint az utánpótlás nevelés fontossága.

Az évben már második alkalommal rendezte meg az FIA a Sport Konferenciáját a nemzeti szövetségek részére, ahol olyan kérdésekre is kitértek, mint az utánpótlás nevelés fontossága.

A rendezvényre Münchenben, június végén került sor ahol a Magyar Nemzeti Autósport-szövetséget Benyó Miklós elnök, Móczár Péter alelnök, Herczeg Lajos főtitkár, Oláh Gyárfás elnökségi tag és Garamvölgyi Zoltán sporttanácsi tag képviselték. Az eseményen a résztvevők a motorsport és a Nemzeti Szövetségek fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak, illetve kitértek arra is többek között, hogy a legfiatalabb generáció számára hogyan tehetnék még vonzóbbá az autósportot és az esemény esélyt adott további tárgyalásokra. Benyó Miklós, Móczár Péter illetve Herczeg Lajos lehetőséget kapott arra, hogy megbeszélést folytasson a Nemzetközi Autómobil-szövetség elnökével, Jean Todt-al. A tárgyaláson az MNASZ elnöke vázolta a szövetség illetve a magyar autósport helyzetét, leírta a stratégiai célokat és kiemelte az utánpótlás nevelés, szakemberképzés illetve az MNASZ és FIA kapcsolatépítésének fontosságát – a megbeszélés sikeresen zajlott, ugyanis Jean Todt maximális támogatásáról biztosította az MNASZ-t.

„Örülök, hogy sikerrel zárhattuk az utunkat. Részemről külön öröm, hogy az utánpótlás nevelésre ilyen hangsúlyt fektet mind az MNASZ, mind az FIA, hiszen szívemen viselem a témát. Úgy gondolom, hogy nincs igazán sikeres sport megfelelő utánpótlás nélkül – hiszen a fiatalokban van a jövő, ők lehetnek a következő generációk példaképei” – nyilatkozta Oláh Gyárfás a Sportime-nak.

Utoljára frissítve: péntek, 30 október 2015 08:35
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna