Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Húszezren látták a 2015-ös 17. Szilveszter Rallye küzdelmeit! Kiemelt

Minden rekord megdőlt az idei, 17. Szilveszter Rallye-n mely a többszörös bajnok Kazár Miklós győzelmével zárult. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen összesen 280-an (!) álltak rajthoz ebből tizenöt előfutó versenyautó. További rekord, hogy 45 hölgy volt ott az indulók között és sosem vett még részt 97 Lada az óévbúcsúztató viadalon.

Mindennek tetejében nézőcsúcs is született: a keddi napon az első adatok alapján húszezren voltak a Hungaroringen. A Szilveszter Rallye-t végül a Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettős nyerte, megelőzve az idei Európa-bajnok Botka Dávid, Szeles Péter párost, míg a harmadik helyen Jozef Béres Jr., Répás Zoltán végzett.

Vélhetően mindenki, aki élt és mozgott, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az a Hungaroringen búcsúztatta az Óévet, ahol 17. alkalommal rendezték meg a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t. Az idei viadalon minden eddigi rekord megdőlt, köztük az eddigi nézőcsúcs, ami azok után senkit sem lepett meg, hogy kedd reggel már megtelt mindkét parkoló a Hungaroring körül.

„Összesen 280 induló volt, ami abszolút rekord a verseny történetében, és sosem volt még ilyen nagyszámú előfutónk, hiszen most tizenöten álltak rajthoz. Külön öröm volt számunkra, hogy idén 45 hölgy indult a viadalon, ami hihetetlen csúcs a tavalyi 26-os rekordot követően. Szintén történelmi adat, hogy 97 Lada volt a mezőnyben, amire eddig még nem volt példa, ráadásul az első adatok alapján a nézőcsúcs is a múlté, hiszen húszezren voltak kinn a Hungaroringen a keddi napon” – jelentette ki Füredi András.

Maga a versenyen a Kazár Miklós, Ferencz Ramón duó végig vezetve győzött – megnyerték az első négy szakaszt – és a végén már csak arra vigyáztak, hogy az a kiautózott előnyük elég legyen a sikerhez. A második helyen az idei Európa-bajnok páros, Botka Dávid és Szeles Péter végzett, míg harmadikként a Jozef Béres Jr., Répás Zoltán kettős zárta a 17. Szilveszter Rallye-t.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem ezt a remek, nagy hagyományokkal bíró versenyt. Végig remekül ment az autó, semmilyen technikai gond nem hátráltatott minket. Miután az első négy gyorsaságit megnyertem, a három utolsóban csak arra törekedtem, hogy megtartsam az előnyömet. Sikerült, így jól zártam ezt az évet” – jelentette ki az immár háromszoros győztes, Kazár Miklós.

A kategóriánkénti részletes végeredmények elérhetők a www.chronomoto.hu oldalon.

Utoljára frissítve: hétfő, 04 január 2016 13:05