Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Jean Todt védelmébe vette Mick Schumachert Fotó: Facebook (Mick Schumacher)

Jean Todt védelmébe vette Mick Schumachert

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, és a Ferrari egykori csapatfőnöke, Jean Todt arra kérte a szurkolókat és a médiát, hogy "hagyják békén" a Formula 1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a fiát, Micket.

Mick Schumacher tavaly második lett mind a német, mind pedig az olasz Formula 4-es kategóriában, ebből adódóan a menedzsmentjével közösen arra a döntésre jutottak, hogy 2017-ben még egy lépést tesznek előre, s idén már a Formula 3-as Európa-bajnokságban csillogtatja meg tehetségét, ráadásul mindezt teheti a rendkívül sikeres múlttal rendelkező Prema Powerteam színeiben.

Todt - aki csapatfőnökként szorosan közreműködött az idősebb Schumacher öt világbajnoki címének megszerzésében - azt szeretné, hogy a most 17 éves Micknek elég teret adjanak ahhoz, hogy megfelelő ütemben fejlődjön.

"Mick egy csodálatos srác. Csak azt tudom kérni mindenkitől: ne helyezzék a fiút túl nagy nyomás alá" - idézte Todt szavait az egyik német hírügynökség, a SID. "Mick a saját útját járja. Szeret versenyezni és a Formula 4-ben már megmutatta, hogy mit tud. Azonban békét kell hagyni neki ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna