Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Juan Manuel Correát átszállították Angliába Fotó: Gareth Harford

Juan Manuel Correát átszállították Angliába Kiemelt

A belgiumi Forma-2-es futamon történt tragikus baleset túlélőjét, Juan Manuel Correát átszállították Liegeből egy angliai kórházba, ahol specialisták segítenek majd a felépülésében.

Habár a család legutóbbi közleményében nem utalt arra, hogy az ecuadori pilóta állapota javulna, azonban erre enged következtetni az a tény, hogy szállítható állapotban van. A baleset után tartani lehetett attól, hogy Correa lábát amputálni kell, de szerencsére erre nem került sor, súlyos lábtörésekkel és enyhébb gerincsérüléssel megúszta a balesetet.

A Renault ifjú reménysége, Anthoine Hubert azonban sajnos nem volt ilyen szerencsés - a francia versenyző ugyanis nem sokkal a baleset után a helyszínen, 18:35 perckor belehalt sérüléseibe. A tragédia miatt a vasárnapi sprintfutamot is törölték, a Forma-3-as futam előtt pedig közös megemlékezést tartottak a rajtrácson.

Fotó: Jerry Andre

A 22 éves versenyző halála az egész paddockot megrázta - már a hivatalos bejelentés előtt sejteni lehetett, hogy bekövetkezett a legrosszabb. A Renault minden sajtóeseményét lemondta, a francia istálló motorhome-ját pedig biztonságiak őrizték, a betétfutamok paddockjában szerelők és versenyzők törölgették a könnyeiket.

Anthoine Hubert 1996. szeptember 22-én született a franciaországi Lyonban. Tízévesen kezdett gokartozni, 2013-ban pedig már a francia F4-es bajnokságban csillogtatta meg tehetségét. Pierre Gaslyval gyerekkoruk óta barátok voltak, de Charles Leclerc is közel állt hozzá. Leclerc elmondása szerint gyerekként sokat beszélgettek arról, hogy milyen lesz ha majd egyszer a királykategóriában fognak együtt versenyezni. A monacói pilóta első Forma-1-es győzelmét egyébként Hubert emlékének ajánlotta.

Anthoine Hubertet nem sok választotta el a Forma-1-től: tavaly megszerezte a GP3 bajnoki címét és idén két győzelmet szerzett a Formula-2-ben, F1-es debütálása valószínűleg nem sokáig váratott volna magára. Halálával hatalmas veszteség érte az egész autósportot.

Média

Utoljára frissítve: szerda, 04 szeptember 2019 09:49
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna