Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Kamion Eb Hungaroring: a harmadik futam! Kiemelt

A Hungaroringen zajló Kamion EB és fesztivál második napja is hasonlóan zajlott a szombathoz. Délelőtt időmérő és superpole, majd kora délután jöttek a futamok!

Három a magyar igazság - nos ezt nehéz lefordítani a kamion EB nyelvezetére - adott egy magyar csapat, amelyben egy angol fenegyerek versenyez, egy kétszeres Európa-bajnok versenyző, Kiss Norbi, és magyar mérnökzseni aki az előző két csapatban is nagyot alkotott, de most egy német csapatnál dolgozik.

Menjünk sorban, kivel mi történt a vasárnapi első futamon: 

Kiss Norbi a vasárnap délelőtti időmérő edzésen – hasonlóan szombathoz – a negyedik helyen végzett, a pole pozíciót a négyszeres Eb-győztes német Jochen Hahn szerezte meg. A szombathelyi srác előtt zárt a kvalifikáción a címvédő cseh Adam Lacko. A második rajtkockát a harcos Ryan Smith foglalta el, aki nem más mint az Oxxo angol piótája, a zöld-fehér kamionnal. Sascha Lenz az időmérő után, a superpole-ban csak a hetedik lett, az ő kamionját segíti Bakó Csabi.

A repülő rajtnál Norbi nem tudott javítani, sőt nagyot kellett küzdenie, hogy meg bírja tartani a negyedik helyet, majd a harmadik kanyarban megpróbálta megtámadni az előtte száguldó csőrös "bagirás" Lackót, ám a két kamion összeért, s úgy tűnt, a magyar pilóta versenygépe sérült meg jobban, a fél eleje leszakadt, és lifegni kezdett a hátsó sárvédő.

Az első három pozícióban pedig sorrendben Hahn, Smith és Lacko száguldott.

Az élen haladó négyesfogatban a leintésig nem történt változás, igaz, az utolsó két körben Lacko közel ért Smithhez, de előzni nem tudott.

A célban magyar vonatkozásban nagy volt az öröm, hiszen az Oxxos csaoat ezúttal tiszta versenyben, nagy küzdelemben lett ezüstérmes.

Truck EB 3 futam képalbuma