Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Nagyot harcolt a vegyes felvágott a Hungaroringen! Kiemelt

 Ezen a hétvégén indult a Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság, illetve az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság is. Szombaton és vasárnap egyaránt reggel kilenckor kezdődött a nyilvános program, a hétvége mindkét napján voltak időmérők és versenyek.

Noha a kis túraautósok vasárnapi időmérőjén is Jedlóczky Márk autózta a legjobb időt a Hungaroringen, a Zengő Motorsport versenyzője csak a negyedik helyről indulhatott egy szabálytalan manőver miatt. Jedlóczky sárga zászló alatt előzött a kvalifikáción, amiért háromhelyes rajtbüntetést kapott a felügyelőktől.

Az első rajtkockába így Tenke Tamás, míg a másodikba a szombati versenyen másodikként leintett Kismarty-Lechner Gábor állhatott fel, a start azonban Jedlóczkynak sikerült a legjobban. A szombati győztes jó helyezkedéssel már az első kanyarban átvette a vezetést, az előnyét négy kör alatt hat másodpercesre növelte.

A végső sorrend már az első körben kialakult, ezúttal a szombaton harmadik Nemanja Milovanovics állhatott fel a dobogó második fokára, Kismarty-Lechnernek meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Pedig a forgatókönyv nagyon hasonló volt a szombatihoz, amikor Kismarty-Lechner az utolsó körben előzte meg szerb ellenfelét: ezúttal is nagyon közel került hozzá, támadást azonban nem tudott indítani, mert az utolsó percekben a pályára kellett küldeni a safety cart egy veszélyes helyen félreállt autó miatt.

A versenyt végül a biztonsági autó mögött intették le, de itt is volt egy kis kavarodás: Tenke a safety car alatt megelőzte Merk Józsefet, ezért módosították a végeredményt.

Eredmények (D4 TC - D4 TWC):
1. Jedlóczky L. Márk (D4-TC-3.5, Seat Leon Cupra TCR) 27 perc 02.826 mp.
2. Nemanja Milovanovics (D4-TC-3.5, Seat Leon Racer) +0.142 mp.
3. Kismarty-Lechner Gábor (D4-TC-3.5, Seat Cupra TCR) +0.828 mp.
4. Merk József (D4-TC-3.5, Lada Vesta) +1.030 mp.
5. Tenke Tamás (D4-TC-3.5, Seat Leon Cupra TCR) +1.036 mp.

További részletes eredmények ITT

Jedlóczky L. Márk, Zengő Motorsport (Seat Leon Cupra TCR, összetett 1. hely):
Egy szabálytalan manőver miatt visszasoroltak ugyan az időmérő után, de nem adtuk fel. Állítottunk egy kicsit a kocsin, ami nagyon jól sikerült, így az egyes kanyarban már én voltam elöl. Innen csak az volt a lényeg, hogy épségben beérjek a célba. Ugyanolyan jó versenyem volt, mint tegnap, tökéletes hétvégét zártam.

Duplázott Sánta, Laczkó és Benyó a LAPTIMING Driving Academy Kupán

A győztesek szempontjából megismétlődött a szombati nap a Lotus Cup Eastern Europe és a Hankook Racer Cup közös versenyén vasárnap, ugyanis Sánta János a Lotuszoknál, Laczkó Lehel a BMW-knél, míg Benyó Máté a Mazdáknál nem kapott vetélytársat erre a napra sem.

A szombati naphoz hasonlóan vasárnap is egy versenyen rendezték meg a Lotus Cup Eastern Europe versenyét, illetve a Hankook Racer Cup-ot. Sajnos olyan szempontból sem változott a küzdelem, hogy igazán izgalmas versenyeket nem láthattunk az egyes kategóriák megnyeréséért, ugyanis a Lotuszoknál eleve nagy a különbség az autók között. Itt Sánta János ezúttal is hatalmas előnnyel nyert, a szombati napon félreálló, de most jól teljesítő Király István lett a második, Mohácsi Ákos pedig a harmadik.  

A Hankook Racer Cupban a BMW E30 325i-k között Laczkó Lehel ezúttal is egyértelműen a leggyorsabb volt, bár a leggyorsabb kör tekintetében Makai György már kicsit közelebb került hozzá. Mögöttük Laczkó Levente már jóval lassabb köridőre volt képes, de így is megszerezte a harmadik helyezést.

A legizgalmasabb versenyre a ralikrossz pályákról átruccanó Mazda MX-5-ök között volt esély, de itt a kategória tavalyi bajnoka, Benyó Máté ezen a napon sem hagyta, hogy bárki veszélyeztesse a győzelmét. Komoly tizedekkel gyorsabb a többieknél, így nagy csata csak a harmadik és ötödik helyezés között alakulhatott ki. Végül a tegnapi naphoz hasonlóan Takács Ákos lett a második, míg a dobogó harmadik fokára ezen a napon Kovács Zoltán fért fel.

 Lotus Cup Eastern Europe eredmények:
1. Sánta János (Lotus Exige) 27 perc 06.715 mp.
2. Király István (Lotus Exige) + 13.367 mp.
3. Mohácsi Ákos (Lotus Exige) +1:11.017 mp.

 

Hankook Racer Cup BMW E30 325i eredmények:
1. Laczkó Lehel 28 perc 58.530 mp.
2. Makai György +11.989 mp.
3. Laczkó Levente + 14.838 mp.

Hankook Racer Cup Mazda MX-5 eredmények:
1. Benyó Máté 28 perc 06.717 mp.
2. Takács Ákos +12.220 mp.
3. Dóczi Bence +23.985 mp.

További részletes eredmények ITT

A vasárnapi versenyek képei itt:

 

 

Utoljára frissítve: szerda, 17 április 2019 10:53