Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Parázs csaták rallycrossban a hidegzuhany előtt Kiemelt

A  SYLENTA XEROX Rallycross OB futam negyedik, egyben a fővároshoz legközelebbi futamát a hétvégén a KakucsRingen tartották.

A nagy meleg és a nyári szünet miatt több kategória foghíjasnak bizonyult, de a pályán lévő pilóták késhegyre menő harcot vívtak a jobb helyezésekért. A pálya megújult, a hátsó murvás szakasz kapott egy betonos részt így a "bakkanó" helyett itt is szinte teligázon fordulhatott el a hét kategória népes mezőnye. Az elődöntők és a döntők is hoztak meglepetéseket és komoly csatákat. A képeket ide kattintva nézhetik meg! 

A Junior kategóriában ahol azonos Suzuki Swiftekkel indulnak a gyermek korú pilóták, Panyik Dani győzőtt, megelőzve Herczig Patrikot, aki a hangosbeszélő átnevezése ellenére sem Herczeg, viszont a sokszoros ralibajnokunk Norbinak a fia.

Ha már híres apukák! Harsányi és Hangodi apukák a Supercars döntőből kimaradva szurkolhattak a pálya mellől a csemetéknek, Bendegúz második lett a Magyar Kupában, míg előbbi a Suzuki kupában lett bronzérmes. Örvendetes, hogy a rallycrossban több generáció is rajthoz áll, illetve követik a "fatert" a kormányforgatásban. A Magyar Kupát végig vezetve Albrect Patrik nyerte, az Astra kupában hasonlóan Góth Viktor diadalmaskodott, Suzukiban pedig Czakó Roland. Sajnos a super 1600 foghíjas volt, bár legalább a döntőt együtt néztük (bocs Bánkuti Junior) a szakág legjobbjaival, OZS, Szijj Jolly, Szabó Krisz és Ferjáncz Andris is kilátogatott a versenyre, amelyet Wieszt Jankó nyert meg Perendy előtt. Az STC két liter feletti kategóriájában nagyon bíztunk Csendes Zsoltiban, aki végre nem az Asconát, hanem az Ördög BMW-jét nyúzza, de Peitler az E30-al meg tudta előzni  Az egyik legnépesebb kategória volt az STC-2.0 itt ha mér elindult ismét nyert a cseh Roman Castoral az Astrával, aki mögött a még mindig szemtelenül fiatal Csirmaz Brunó végzett, míg a harmadik Janzer Gyuri lett.

És jött a várva várt Supercars futam...Megérte! Kárai és KissPál lökhárítón autózott végig, az utolsó körre hagyva a jokert és a döntést. Nem tudom hányszor mentek egymásnak, de az M7-esen vasárnap nem volt ennyi anyagi kár. Mi nézők élveztük, belülről szerintem ők is, a versenybírók azonban nem így látták. A győzelem így Spici ölébe hullt Vas Zolit, és Mózert megelőzve.

Folytatás pár hét műlva Ausztriában!