Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Szezonnyitó hétvége a Hungaroringen

A HE-DO Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság 2017-es idénye az április 22-23-a között megrendezésre kerülő speedzone.hu Kupával rajtol, amely egyben az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság nyitófordulója is. Jó hír a szurkolók számára, hogy a belépés egész hétvégén teljesen ingyenes!

A hagyományosan a Főnix Motorsport által megrendezett versenyhétvégén körülbelül 120 induló várható, amelyek több kategóriában mérik össze tudásukat. Lesznek test-test elleni csatáktól látványos márkakupa futamok, 500-600 lóerős autócsodák, valamint még forma autósok is, de az endurance futam sem maradhat ki a programból.

Bár a márkanevek alapján a több tízmilliós GT3-as kategóriájú Porschékat, Lamborghiniket, BMW-ket, Mercedeseket is felvonultató nagy túraautók futama ígérkezik a leglátványosabbnak, azért a csak Porschékből álló közép-európai Porsche Kupa versenye is biztosan nagyon érdekes lesz. A kisebb márkakupák közül itt lesz a magyar Suzukikkal felálló Hankook Racer Cup, a TWC kategórián belül pedig láthatunk majd egymással küzdő Renault Cliókat, Twingókat, Chevrolet Cruze-okat és Kia Picantókat. A tavalyi évhez hasonlóan ismét népes formula autós mezőnyre van kilátás, de sok nagyon komoly versenyautó nevezett az ezúttal is egyórás endurance futamra is.

Az eredeti tervek szerint a hétvége programja már csütörtökön elkezdődött volna, azonban a szokatlanul zord időjárás, valamint egy kategória kiesése miatt a csütörtöki nap törlésre került a programból. Pénteken a szabadedzéseket, míg szombaton és vasárnap az időmérőket és a versenyeket rendezik meg. Emiatt nézőket csak hétvégére várja a Főnix Motorsport, a nézőtérre és a paddock területére is a belépés ingyenes. Sőt, 16 év feletti felnőtt még a boxutcába is bemehet.