Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A hétvégén az autósport legnagyobb gépszörnyei csapnak össze a Hungaroringen az FIA Kamion Európa-bajnokság és Fesztivál keretében. A truck race mezőnyben már tíz éve ott van egy magyar csapat is, mely korábban már nagyszerű sikereket ért el! Az OXXO Hungary Truck Racing Team egy kicsit megváltozott névvel, de töretlen lelkesedéssel küzd a további győzelmekért! Az alábbiakban érdemes megismerni a csapat eddigi történetét!

Hinni a győzelemben
Egy kis ország nagyszerű sportolói képesek arra, hogy nemzetüket felhelyezzék a világ képzeletbeli dicsőségfalára, és lehetőséget teremtsenek arra, hogy a világ felfigyeljen egy kicsi, de fantasztikus ország egyéb értékeire, szépségeire is. Az OXXO Truck Racing Team ezzel a hittel és azzal a nagyratörő tervvel indult el 2008-ban, hogy a Kamion Európa-bajnokság élvonalába autózza fel magát.

Küzdeni minden áron
Az indulás után két évvel egy szörnyű tragédia csaknem kettétörte az ígéretesen induló sorozatot. Szobi Balázs pilóta addigi legjobb szezonkezdését produkálta és már dobogós helyezések közelében járt, mikor életét vesztette egy repülőgép balesetben. Akkor kevésen múlt, hogy nem lett vége a csapat szereplésének, ám a csapat vezetése úgy döntött, hogy folytatja a versenyzést. A következő években Major Benedekkel és Kiss Norbival a volánnál egyre jobb és jobb eredmények születtek. Mindkét versenyző elnyerte a FIA „Év újonca” címet, a csapat pedig folyamatosan ott volt az európai élvonalban.

Megélni a sikert
2014-ben az OXXO Racing Team egyetlen magyar csapatként a sportág csúcsára ért, amikor a csapat egyedi fejlesztéseivel, rengeteg munkával és Kiss Norbi parádés vezetésével megnyerte a Kamion Európa-bajnokságot. Rá egy évre aztán újabb siker koronázta meg az eddigi eredményeket: 25 év után az EB versenysorozat visszatért Magyarországra, a Hungaroringre, ahol a csapat megvédte 2014-ben elért EB címét, sosem látott magasságokba emelve a magyar kamionsportot.

Megújulni a küzdelemben
A sikerek csúcsán Kiss Norbi úgy döntött, hogy máshol folytatja karrierjét. Ekkor az OXXO két szezonra szerződést kötött a brit tehetséggel, Ryan Smith-szel. A csapat csupán négy EB futamon indult, mindvégig ott volt azonban az Angol Kamion Bajnokságon, amit Ryan fantasztikus versenyzéssel meg is nyert. Ryan a következő évben ismét elhódította az Angol Kamion Bajnokság trófeáját. 2017-re így lett a magyar OXXO Racing Team kétszeres EB győztes mellett kétszeres angol bajnok is, ami példátlan eredmény a hazai kamionsportban, de a tágabb értelemben vett autósportban is bravúrnak számít.

Újabb csúcsok felé törni
A 2018-as év a megújulásról, új célokról, új álmokról, egyben a jövő építéséről is szól. A csapat OXXO Hungary Truck Racing Teamre változtatta a nevét és szerződést hosszabbított Ryan Smith pilótával, akivel ismét az EB dobogóért fog harcolni.
A szezon május 26-27 indult Misanoban, ahol az OXXO Hungary Truck Racing Team megszerezte a magyarok első futamgyőzelmét valamint a csapat kamionja, Jázmin futotta a leggyorsabb versenykört. Mindez tovább erősítette a várakozást, hogy a szezon végén a kétszeres Eb győztes, kétszeres angol bajnok csapat 2018-ban dobogós EB eredményt érhet el.

Szurkoljunk nekik is a hétvégén a Hungaroringen!