Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Újra a vörös bikán Kiemelt

A hétvégén az ausztriai Spielbergben a Red Bull Ringen csap össze ismét az FIA CEZ és az MNASZ autós gyorsasági ob mezőnye a festői környezetben található pályán. Ahogy az idény nyitó Hungaroringen, itt is négy versenyzővel áll rajthoz a Gender Racing Team. Közülük Hefler Róbert és Szabó Nikolas a bajnoki illetve a kategória tabella éléről várhatják a második versenyhétvégét.

Az osztrák F1-es pályán a GRT-s fiuknak közel negyven fős mezőnyben kell majd helytállniuk a hétvégi két futamban, melyeket talán a legifjabb versenyzőnk Szomszéd Lali vár a legjobban, aki az első hétvégén sajnos a licence körüli anomáliák és egy technikai hiba miatt végül csak nagyon keveset tudott a pályán tölteni az autóval. Lali a korábbi márkakupájában már kétszer is versenyzett itt, így a pályaismerettel nem lesz gondja „csak” az akkor megszerzett tapasztalatokat kell majd a formula autós követelményekhez átültetnie, melyben a tapasztaltabb csapattársak is nyilván nagy segítségére lesznek.

Stern Rolandnak az új technikát kell majd az ismert pályához igazítani, hiszen itt először gurulhat az új F3-assal, mely a hungaroringi ob futamgyőzelem és a másnap elszenvedett kisebb törés után a szerelőcsapatnak köszönhetően újra harcra készen várja versenyzőjét az izgalmas helyszínen.

Arra is bátran lehetne nagy tétű fogadásokat kötni, hogy négy versenyző, közül Hefler Róbert fogja a legjobban élvezni az osztrák hétvégét, hiszen egyrészt a sógorok F1-es aszfaltcsíkja az egyik kedvenc pályája, másrészt a 110%-osra sikerült hungaroringi versenyhétvége után az MNASZ ob és a CEZ Formula Renault Kupa bajnoki tabella élén állva, maximálisan motiváltan készülhet a második fordulóra. Amennyiben az újabb Renault továbbra is olyan megbízhatóan teljesít, akkor tovább növelheti a győzelmek számát és az előnyét a bajnokságban.

Viszont először száguldhat majd ezen a pályán gokartos újoncunk Szabó Nikolas aki rögtön egy kettős futamgyőzelemmel kezdte forma autós pályafutását a Hungaroringen az MNASZ Formula Renault Kupában. Az ismeretlen pályára szimulátorral készült elsősorban és természetesen ő is hagyatkozhat majd a csapattársak tapasztalataira, hogy hasonló sikerrel folytathassa, ahogy a Hungaroringen elkezdte ezt a szezont.

Gender Tamás csapatfőnök is nagyon bízik a sikeres folytatásban:

„Nagyon motiváltan várjuk a következő bajnoki fordulót, hiszen a Hungaroringen egy-két ugyan eltérő jellegű, de nagyon bosszantó hibát leszámítva jól kezdtünk, nagyszerű győzelmeket arattak és jól teljesítettek a fiúk, aminek köszönhetően több értékelésben is GRT-s versenyző áll a bajnoki tabella élén. A nagyszerű pálya és az igencsak népes mezőny okán is nagyon izgalmasnak ígérkezik az osztrák hétvége, így az a legfontosabb, hogy minél több pontot szerezve minden futamon, mind a négyen célba hozzák az autókat, hogy lehessen tartani vagy akár növelni a Hungaroringen megszerzett előnyt a pontversenyben. Természetesen, ide külhonba is nagy szeretettel invitáljuk a magyar szurkolókat, hogy a helyszínen bíztassák a csapatot, amit nagyon megérdemelnek a fiúk, mert úgy gondolom, hogy a Hungaroringi eredmények ismét bizonyították, hogy mennyire érdemes lehetőséget adni az igazán tehetséges fiataloknak!”

Szomszéd Lali:
„Várom ezt a hétvégét, mert egy nagyon különleges pályán fogunk indulni a Red Bull Ringen. Nagyon technikás és gyors pálya, ezért is az egyik kedvencem! Megpróbálom a legtöbbet kihozni az autóból és a legjobb eredményt elérni.”

Stern Roland:
„Nagyon élveztem az első versenyhétvége első felét az új autóval annak ellenére, hogy a Hungaroring messze nem a kedvenc pályám, amit aztán a nagyon bosszantó vasárnapi kis balesetem is megmutatott. Az eset amiatt is megviselt, mert a szombati győzelem után sajnos vasárnap nagyon sok értékes bajnoki pontot otthagytam a korláton, amit komoly munka lesz ledolgozni. A Red Bull Ring egy nagyszerű pálya, gyors és izgalmas, az F3-assal még komolyabb kihívás lesz! Most a legfontosabb, hogy a biztos célba érkezést, és az ob értékelésben a lehető legtöbb pontgyűjtést szem előtt tartva teljesítsük ezt a versenyhétvégét a nagyon erősnek ígérkező mezőnyben!”

Szabó Nikolas:
A hungaroringi siker után nagy motivációt kaptam. Sokat edzettem és szimulátoroztam ebben az egy hónapos 'szünetben'. Nagyon várom a hétvégi versenyt, hisz az egyik legizgalmasabb Forma-1-es pályáról van szó, amit nagyon szép környezet ölel körbe. Izgalmas, hogy egy ilyen különleges helyszínen teljesíthetem a második formulaautós versenyhétvégémet. Mindent megteszek azért, hogy itt is meg tudjam ismételni a Hungaroringi eredményeket!”

Hefler Róbert:
„Nagyon izgatott vagyok már az újabb versenyhétvége miatt. A kedvenc pályám következik most, a Red Bull Ring. Tavaly nagyon jó élményekkel gazdagodtam itt, úgyhogy idén is hasonlóakat várok. Nagyon motivált vagyok, rengeteget készültem a Hungaroring óta. Mindig jó érzés bajnoki éllovasként érkezni egy fordulóra, így azon leszek, hogy innen is még nagyobb pontelőnnyel távozzak majd.”