Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Vége: Kiss Pál Tamás szögre akasztja a bukót Fotó: Facebook (Tamas Pal Kiss)

Vége: Kiss Pál Tamás szögre akasztja a bukót Kiemelt

Kiss Pál Tamás egy pár évvel ezelőtt a magyar autósport egyik legfényesebb csillaga volt, s volt arra is esély, hogy egyszer akár a motorsportok királykategóriájában, a Forma-1-ben is bizonyítson. Azonban a dolgok nem úgy jöttek össze, ahogy arra a sportoló és menedzsmentje számított, és a race1.hu-n olvasható cikk szerint arra is van esély, hogy a 26 éves versenyző jövőre már egyik kategóriában sem áll rajthoz.

Kiss Pál Tamás a 2011 és 2012-es szezonban a Forma-1 betétversenyében, a GP3-ban is bizonyíthatott, illetve ezzel párhuzamosan a World Series by Renault Formula Renault 3.5-ös kategóriájában is nyomta a gázt, majd 2013 és 2014 között az Auto GP mezőnyében mérettette meg magát.

A race1.hu-n interjúban Kiss Pál Tamás azt is elárulta, hogy arra is volt esély, hogy 2015-ben a DTM-ben versenyezzen, azonban az utolsó pillanatban az Audi kihátrált, így az együttműködés és a Német Túraautó Bajnokságban való szereplése nem valósult meg.

"Ekkor jelent meg a ralikrossz az életemben, ahol az ismerkedő évben egy hazai futamgyőzelemmel kezdtem, majd két bajnoki cím következett. Az eredményeknél is fontosabb volt talán az a támogatottság és szeretet, amit a pályán kaptam a közönségtől, és a támogatók is felismerték azt, hogy a ralikrossz milyen ütemben fejlődik" - indokolta a race1.hu-nak Kiss Pál Tamás, hogy végül miért döntött úgy, hogy a ralikrosszban is szerencsét próbál. Ráadásul a családja egy saját csapatot hozott létre, amelyben együtt dolgoztak a sikerekért, és ez az eredményeken is meglátszott, hiszen 2016-ban magyar bajnokok lettek illetve az Eb-n az ötödik helyet csípték el, illetve idén megvédték a magyar bajnoki címüket és az Európa-bajnokságon már a harmadik helyen végeztek.

Azonban most úgy tűnik, hogy Kiss Pál Tamás végleg felhagy a versenyzéssel. A döntését a race1.hu-nak azzal indokolta, hogy másik életszakaszban jár és a dolgokat, illetve a helyzetét is máshogy látja, mint korábban. Az egyetlen esély a folytatásra az, ha kap lehetőséget egy gyári vagy félgyári csapattól, amely garantálja számára azt a lehetőséget, hogy a nemzetközi mezőnyben is bizonyítsa tehetségét.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna