Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
„Végre kézbe vehettem a díjam" Fotó: Johnny Loix

„Végre kézbe vehettem a díjam"

Portóban átvehette elismerését Szabó Krisztián. A hagyományoknak megfelelően picit több, mint három hónappal a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság szezonzárója után került megrendezésre a szakág díjátadója, ahol a sorozat bajnokaként a magyar versenyző kezébe vehette a jól megérdemelt trófeáját.

Pénteken rendezték az FIA off-road szakágának díjkiosztóját: idén Portugália és Porto városa volt a házigazda. Itt jutalmazták a szakág felügyelete alá tartozó bajnokságok legjobbjait – köztük a ralikrossz-Eb Super 1600-as kategóriájának győztesét, Szabó Krisztiánt, aki három futamot nyerve első magyarként szerzett Európa-bajnoki címet a ralikrosszban.

„Végre kézbe vehettem a díjam, melyet az FIA off-road szakágától kaptam meg. Az autókrossz és ralikrossz Európa-bajnokságok közös díjkiosztóját egy portói palotában tartották vacsorával egybekötve, szép, színvonalas rendezvény volt” – mesélte Szabó Krisztián, aki a Volland Racing Skoda Fabiájával októberben biztosította be az Eb-címet. Érdemeiért a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a legjobb ralikrosszosnak, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közép-európai zónája pedig az év tehetségének választotta meg, a legértékesebb jutalomra azonban kicsivel tovább kellett várnia.

„Porto már ismerős számomra, hiszen ide szoktunk megérkezni repülővel, majd utazunk tovább Montalegrébe, az Európa-bajnokság portugál versenyének otthonába, ami nincsen messze. 2015-ben ott szereztem első ralikrosszos futamgyőzelmem” – folytatta a váci versenyző, kitekintve a 2017-es szezonra, mely során Super 1600-as címét igyekszik megvédeni: „Természetesen készülök az új évadra, már várom az első versenyt – amely szintén itt lesz Portugáliában. Áprilisig kell még várnom rá.”