Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Vogel és Krajnyák idén a KIA sorozatában bizonyít

Idén a lengyel szervezésű KIA LOTOS RACE sorozatban áll rajthoz Vogel Adrienn és Krajnyák Petra. A hazai autósport legújabb hölgycsapatát múlt héten mutatták be az egyik legnagyobb hazai autós rendezvényen, a KIA standjánál.

A KIA már nagyon régóta jelen van Lengyelországban és a nemzeti olajtársasággal együtt tíz éve támogatják azt a márkakupa sorozatot melynek versenyautói az éppen aktuális típusból készülnek. Ez jelenleg a Picanto kisautó, mely 1200 köbcentis 100 lóerős motorral száll harcba a versenypályákon. A sorozatban általában népes mezőny szokott összejönni és a kisautós márkakupák jellegzetességeként a lóerők hiányát általában itt is lendülettel és bátorsággal próbálják kompenzálni a versenyzők a szurkolók legnagyobb örömére.

Az idén két magyar hölgynek is szurkolhatunk ebben a mezőnyben. Vogel Adrienn és Krajnyák Petra a hazai Suzuki és Lotus márkakupákban gyűjtögették eddig a versenykilométereket az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágban, mielőtt idén nemzetközi porondra léptek. A hazai tapasztalatok alapján jól felkészülhettek a test-test elleni küzdelemre és biztosan bőven törnek majd borsot a férfi ellenfelek orra alá! A lányok már túl vannak egy kis év eleji edzőtáboron is melyet a sorozat szervezői biztosítottak a bajnokság előtt Lengyelországban.

A hat futamból álló sorozat minden állomása komoly nemzetközi versenysorozatok betétfutama lesz. KIA-s hölgyeinknek itthon május 13-14-én szurkolhatunk a Hungaroringen a WTCC versenyhétvégéjén.

2017-es versenynaptár:

29-30.04.2017 Oschersleben ADAC GT Masters
13-14.05.2017 Hungaroring FIA WTCC
10-11.06.2017 Poznań WSMP+ FIA CEZ
15-16.07.2017 Slovakiaring FIA ETRC
02-03.09.2017 Most FIA ETRC
30.09-01.10.2017 Monza International GT Open