Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

MOB-közgyűlés: Thomas Bach elégedett Kiemelt

Elégedett volt rövid magyarországi látogatása során szerzett tapasztalataival Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. A német sportvezető kedden találkozott Áder János köztársasági elnökkel is, benyomásairól a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megalakulásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi közgyűlést követő sajtótájékoztatón beszélt.

A sportdiplomata kiemelte: kétnapos budapesti látogatása során rengeteg olyan programmal ismerkedett meg - edzőprogram, Gerevich-ösztöndíj, kiemelt sportágfejlesztési program, mindennapos testnevelés bevezetése az iskolákban -, melyek bizonyítják, Budapestnek ott a helye a kandidálók között.

Thomas Bach felhívta a figyelmet arra, hogy a négy pályázó - Budapesten kívül Los Angeles, Róma és Párizs kandidál - között keménynek ígérkező és hosszú versenyre van kilátás, amely most még csak a rajtvonalnál tart. A következő állomás február közepén lesz, amikor is a NOB látogatást tesz a négy pályázó városban, és azt vizsgálja majd, hogy a rendezésre jelentkezők miként értelmezik az Agenda 2020-at, hogyan igyekeznek azt a "saját arcukra szabni".

"Nem létezik egyetlen, tökéletes megoldás az Agenda 2020 akalmazására" - hangoztatta Thomas Bach.

 

A NOB elnöke az atlétáknál kirobbant doppingbotrányt érintő kérdésre elmondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság továbbra is eltökélt a doppingellenes küzdelemben, és a tiszta sportolók megvédése érdekében továbbra is a zéró tolerancia elvét vallja. Az ügy megoldását abban látja, hogy Oroszországnak helyre kell állítania az előírásoknak megfelelő doppingellenőrzést, valamint a moszkvai WADA-doppinglabort. Fontosnak tartja, hogy az ellenőrzés független legyen a sportszervezetektől, és a versenyen kívüli ellenőrzések szerepe legalább olyan fontos legyen, mint a versenyeken elvégzett teszteké.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke arról beszélt, büszke a magyar sportolóknak az olimpiákon eddig elért sikereire, de fontos az is, hogy megfelelő jövőképet tudnak a fiatalok elé állítani, és reméli, ennek hatására sokan kezdenek majd sportolni az országban.