Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Nem kétséges, hogy mindhárom kandidálás nagyon erős" Fotó: Facebook (Budapest 2024)

"Nem kétséges, hogy mindhárom kandidálás nagyon erős" Kiemelt

A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség főtitkára, Thomas Lund úgy véli, hogy nagyon szoros lesz a verseny a három pályázó között a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok rendezési jogáért.

A 48 éves dán sportvezető, aki a 41. Yonex magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságra érkezett Magyarországra, kiemelte, Budapest pályázata - akárcsak Párizsé és Los Angelesé - erős.

"Nem kétséges, hogy mindhárom kandidálás nagyon erős, rendkívül szoros versenyre számíthatunk. A vetélytársakhoz hasonlóan a magyar pályázatnak is komoly érvei vannak amellett, hogy miért itt rendezzék a 2024-es játékokat" - fejtette ki a közmédiának nyilatkozva Thomas Lund. Hozzátette, neki a technikai feltételeket kell megvizsgálnia Budapesten, akárcsak kollégáinak a másik két pályázó helyszínen. Kiemelte, a nemzetközi szövetség támogatja az Agenda 2020 programot, hiszen még az olimpiának, a világ legnagyobb sporteseményének is fejlődnie, változnia kell.

"Nagyon izgalmas időszak áll előttünk a jövő évi döntésig, mindhárom pályázónak sok sikert kívánok" - tette hozzá a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövő szeptemberi, limai kongresszusára utalva, ahol majd a 2024-es játékok házigazdájáról döntenek. A sportágak közül a tollaslabda rendelkezik a legtöbb - szám szerint öt - szavazóval.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban zajló nemzetközi bajnokság egy kategóriával erősebb az eddigieknél, így első alkalommal kapott "international challenge" minősítést. Lund kitért rá, biztos benne, hogy a visszatérő és az először ideérkező játékosok is élvezni fogják a viadalt, és új tapasztalatokkal távoznak majd innen.

"A budapesti fontos állomás az európai versenyek között, így jó hír, hogy magasabb szintre lépett. Egy jó, minőségi viadal, amely a jövőben egészen biztosan még a mostaninál is erősebb és jobb lesz" - mondta Lund, aki játékosként kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok volt, s tagja a sportági hírességek csarnokának.

Azzal összefüggésben, hogy a bajnokságon csak 11 pontig tartanak a szettek és adott esetben új típusú hosszabbítás van, kifejtette, a nemzetközi szövetségnél több pontozási szisztémát is kipróbáltak az elmúlt években.

"Fontosak a tesztek, hiszen ezek révén vizsgáljuk a fejlődési lehetőségeket, melyekkel még élvezetesebbé válhat a sportág nézőknek és játékosoknak egyaránt. A különböző típusok tesztelésnél a játékosoktól, szurkolóktól, televíziónézőktől visszajelzéseket kapunk az előnyökről, a hátrányokról, és ezek, valamint saját tapasztalataink alapján tudunk döntést hozni az újítások bevezetésükről" - emelte ki Thomas Lund.

A budaörsi verseny szombati játéknapján a negyeddöntők és elődöntők 10, vasárnap a finálék szintén 10 órától indulnak. A belépés ingyenes.

 

Forrás: MTI