Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Egy olimpia rendezését csak stabil, két-három százalékos gazdasági növekedéssel lehet vállalni, a magyar gazdaság jelenlegi helyzete pedig megfelel ennek a követelménynek - mondta a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.
A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. látványtervekben mutatta be, hogy milyen helyszíneket álmodtak meg a főváros történelmi nevezetességeinél az ötkarikás játékokhoz.
Kedden hivatalosan is visszavonta az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) Róma kandidálását a 2024-es ötkarikás játékok megrendezésére. Giovanni Malago, a CONI elnöke így fogalmazott az újságíróknak: „Ma levelet írtam a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, amelyben jeleztem, hogy visszavonjuk a pályázatunkat a 2024-es olimpia megrendezésére.”
Átlagosan végül kétszer annyiba kerül egy olimpia, mint amennyit az eredeti tervek szerint előirányoznak rá - közölte Szabados Gábor sportközgazdász az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
Betartotta a határidőt, és Budapest pénteken leadta a 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázat második kötetét a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB).
Az Il Mattino nápolyi napilapnak Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke úgy nyilatkozott, hogy ha Róma visszalép a 2024-es pályázattól, akkor az olasz főváros vezetősége ne is reménykedjen abban, hogy meg tudja majd pályázni a 2028-as ötkarikás játékok rendezési jogát.