Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
  Megtartotta alakuló ülését csütörtökön a Parlamentben az Olimpiai Pályázati Bizottság – Olimpiai Védnökök Testülete, amely az Országgyűlés által a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat megvalósításának támogatására létrehozott egyeztető, véleményező és javaslattevő testület.  
Elégedett volt rövid magyarországi látogatása során szerzett tapasztalataival Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. A német sportvezető kedden találkozott Áder János köztársasági elnökkel is, benyomásairól a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megalakulásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi közgyűlést követő sajtótájékoztatón beszélt.
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint Budapest erős pályázó a 2024-es nyári játékok megrendezésére, s látható, hogy a város és Magyarország jól alkalmazkodik az Agenda2020-ban foglaltakhoz.
Izgalommal és nagy várakozással tekint február 6-a elé Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes és világbajnoki első helyezett jégtáncosnő, amikor a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai – köztük ő maga is - rendkívüli közgyűlésen szavaznak egy eseteleges magyar olimpiai pályázat elindításáról.
A 2024-es budapesti olimpiai pályázat volt a téma a Kossuth Rádióban vasárnap este. Kalapos Mihály vendége Gyárfás Tamás, az olimpiai védnöki testület tagja és egyben a Magyar Úszó Szövetség elnöke, valamint dr. Elbert Gábor egyetemi adjunktus volt.
„Nem kell aggódni amiatt, hogy tavaly, az első nekifutásra mindössze két kvótát – egyet-egyet a sportlövészetben és a vitorlázásban - sikerült megszerezni, mert a „tánc" igazából csak most kezdődik, a 2015-ös olimpiai kvalifikációs versenyeken. Ugyanakkor az is igaz, hogy azok a sportágak, illetve sportolók, akik idén nem tudják bebiztosítani a helyüket a Riói ötkarikás versenyek szereplői között, azok bizony bajba…