Bejelentkezés

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése
A kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció is azt javasolja, hogy vonják vissza a nevezést a 2024-es budapesti olimpiára. A döntés szerdán, azután született, hogy Tarlós István főpolgármester, Orbán Viktor kormányfő és a Magyar Olimpiai Bizottság egyeztetett egymással.
A riói olimpián három aranyérmet szerző világklasszis úszó, Hosszú Katinka a minap úgy fogalmazott, hogy reméli, "életben marad" a 2024-es budapesti olimpiai pályázat.
A Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetése szerint az olimpiaellenes aláírásgyűjtés hatására jelentősen csökkentek Magyarország esélyei arra, hogy ötkarikás játékokat rendezhessen.
A magyar búvásport számára soha nem látott közelségbe került az olimpiai szereplés, ugyanis a 2024-es budapesti pályázat sikere esetén a Magyar Olimpiai Bizottság is ajánlhat sportágakat az ötkarikás játékok műsorára, a Magyar Búvár Szakszövetség pedig azon dolgozik, hogy az egyik jelölt mindenképpen az uszonyosúszás legyen.
A 2024-es olimpia megrendezésére pályázó Párizs megkezdte a nemzetközi kampányát. A pályázat hivatalosan angol nyelvű "Made for Sharing" szlogenjét a francia nemzeti színekkel megvilágított Eiffel-toronyra péntek este kivetítve fedték fel a szervezők.
Hagyományainkat és értékeinket is még jobban megmutathatnánk a világnak a Magyarországra irányuló figyelemnek köszönhetően, ha Budapest nyerné a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatot Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, olimpiai nagykövet véleménye szerint.