Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A Coca-Cola Testébresztő program az elmúlt 10 évben több mint 50 sportágban, több mint 500 sport- és szabadidős rendezvényen mintegy 3,3 millió embert mozgatott meg. A Coca-Cola Testébresztő ezzel Magyarország legnagyobb vállalati szabadidősport kezdeményezésévé nőtte ki magát. A vállalat a kezdetek óta milliárdos összeget költött a Coca-Cola Testébresztő sikerére, a mozgás népszerűsítésére.

A mozgás örömforrás, hozzájárul az egészség megőrzéséhez, és sosem késő elkezdeni. A cég ezért elkötelezetten népszerűsíti a rendszeres testmozgást, az aktív, sportokban gazdag életmódot, és ezt támogatva szabadidősport-rendezvényeket szervez és támogat, hogy mindenkinek lehetőséget adjon a mozgásra. Mindezeket fogja össze a 2005-ben útjára indított Coca-Cola Testébresztő Program. A Coca-Cola Testébresztő Mozgásfesztivál ennek az eseménysorozatnak egy olyan programja, ahol közel 90-féle mozgásformát tudnak kipróbálni az érdeklődők.

A Testébresztő eseménysorozat az elmúlt években többek közt olyan népszerű programokat támogatott, mint az Egészségliget, a Szigeti Sportvarázs, a Tavaszi Országos Fitness Stúdió Turné, Tour De Pelso, Spinning Show, Spar Budapest Maraton, a Női Mozgásfesztivál, a Mozdulj, Magyarország!, a Coca-Cola Testébresztő Női Futógála, a Balaton Maraton és Félmaraton.

2010-ben a vállalat életre hívta a Coca-Cola Testébresztő Program Facebook-oldalát azzal a céllal, hogy folyamatos párbeszédet és valódi közösséget teremtsen a mozgás népszerűsítésére. Az oldalt ma már több mint 25 ezren követik. 2013 májusában pedig létrehozták a Testebreszto.hu honlapot is, amelynek immáron több mint 8000 regisztrált felhasználója van.

Idén májusban meghirdették a Coca-Cola Testébresztő Díjat, amelynek részeként félmillió forinttal együtt járó elismerést nyerhet az a testnevelő tanár, edző vagy sportszervező, aki közösségében kiemelkedően sokat tesz a rendszeres testmozgás népszerűsítéséért. A közel 70 pályázó közül szakmai zsűri választja ki azt a tíz jelentkezőt, akit a TV2 Több mint testőr című tévéműsorában mutatunk be a nagyközönségnek.

A nézők a 10 pályázóra a www.testebreszto.hu weboldalon szavazhatnak. A legtöbb nézői szavazatot gyűjtő pályázó 500 ezer forint támogatást nyer, csakúgy mint a szakmai zsűri által kiválasztott pályázó. A nyerteseknek a díjjal együtt járó támogatás legalább 50 százalékát a helyi közösség szabadidősport-tevékenységének további fejlesztésére kell fordítaniuk. A díjakat az őszi Nemzetközi Szabadidősport Konferencián adják át.

A Testébresztő Program a mozgás mellett szintén kiemelten foglalkozik a kiegyensúlyozott táplálkozás népszerűsítésével, a kalóriabevitel és -leadás (energiaegyensúly) fontosságával is. Önmagában ugyanis nincs egészségtelen étel vagy ital, csak helytelenül összeállított étrend és mozgásszegény életmód.
A Coca-Cola Testébresztő Program filozófiája tehát nagyon egyszerűen összefoglalható: mérlegeljük a bevitt és leadott kalóriákat, mozduljunk meg, és nyissunk a boldogságra!

Képgaléria

Hajósi Miklós

Önöknek - Önökért!
 

Webhely: www.hajoka.hu