Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Idén is jót tesz a rászoruló gyermekekkel a Kemény Dénes által alapított alapítvány Kiemelt

Idén is segít élményeket szerezni a rászoruló gyermekeknek a Kemény Dénes által életre hívott alapítvány.

A „Tegyél jót!” program a Kemény Dénes által alapított Szülők Háza Alapítvány jótékonysági programja, amely a 2016-os indulása óta több száz gyereknek nyújtott segítséget az élet számos területén országszerte – többek közt Szátokon, Sopronban, Miskolcon, Mónosbélen és Budapesten. Kiemelt céljuk, hogy szakemberek és önkéntes családok bevonásával javítsanak az állami gondozásban élő gyerekek társadalmi helyzetét és különböző közösségi programokon keresztül, személyes kapcsolatok kiépítésével és erősítésével esélyt és lehetőségeket teremtsenek számukra a nehéz élethelyzetükből való kitörésre.

Az alapítványhoz a program kezdete óta a személyes részvételen kívül folyamatosan érkeznek felajánlások az önkénteseik részéről, legyen szó akár tárgyi adományokról, akár élményprogramok támogatásáról. 2017 júniusában is egy ilyen felajánlásnak köszönhetően jutottak el a budapesti Mediterrán Hotelbe, ahol három napot tölthettek el az állami gondozásban élő gyerekek. A nyári szünet kezdete igen különleges ajándék volt a vidéki otthonokból érkezők számára, hiszen többen voltak, akik korábban még soha nem jártak Budapesten.

Június 18. és június 20. között a támogatók nagylelkű felajánlásainak köszönhetően a gyerekek a kiváló ellátás és a sok közös játék mellett többek között városnéző buszos kiránduláson és hajókiránduláson vehettek részt és felfedezhették a fővárosi közösségi közlekedés különböző formáit is. Hétfő este egy közösségi kirándulás keretén belül önkénteseikkel együtt mentek fel a Gellért-hegyre, hogy a zseblámpák fényén keresztül megmutassák, minden gyermek élete ragyogó érték, és bár nem születhet mindenki jó helyre, senki nem születhet hiába.

A programot támogatták: Hotel Mediterran Budapest, Budapest Főváros Önkormányzata, Giraffe Hop on - Hop off Budapest, Aranyhíd Étterem és Söröző, Regős Vendéglő, Shakesbeer Söröző, VARTA.

A programok nyáron is folytatódnak, a következő állomás –szintén egy önkéntes felajánlásnak köszönhetően– Balatonfüred lesz, ahol az alapítvány szervezésében egy teljes hetet tölthetnek el az ország különböző gyermekotthonaiban élő gyerekek.