Bejelentkezés

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Színterápia

Amikor rosszkedvű, depressziós, közönyös vagy dühös, forduljon bizalommal a színekhez!

A színterápia (kromoterápia) a színek segítségével orvosolja, illetve előzi meg a testi és lelki betegségeket. Az efféle kezelés hívei azzal érvelnek, hogy a színek – a szembe behatoló, színélményt kiváltó, látható sugárzások – befolyásolják a test különböző szervei által kibocsátott energiákat. Emellett pszichológiai hatásuk sem lebecsülendő. Előfordulhat, hogy a színterapeuták a fekélyre zöld, míg a depresszióra sárga színt „írnak fel”. A kromotikus gyógyszert az adott színű villanykörte becsavarásától kezdve a meghatározott színárnyalatú étel fogyasztásáig sokféle formában magunkhoz vehetjük.
Még az egyébként szkeptikus tudósok is elismerik, hogy a színeknek jelentős hatásuk van az emberi pszichére, és előidézhetnek bizonyos fiziológiai reakciókat. A szürkéskékre (köztudottan hideg szín) festett szobában hajlamosabbak vagyunk magasabb hőfokra feltekerni a termosztátot, mint egy sárga vagy narancsszínű helyiségben. A kedvelt étel természetes színének megváltoztatása elég ahhoz, hogy ne tudjuk megenni. Végül a kutatók azt is igazolták, hogy a színek befolyásolják az emberek hangulatát: bizonyos színárnyalatok megnyugtatnak, mások jókedvre derítenek és tettekre ösztönöznek.

Ha erős vágyódást érez egy szín iránt, az a kromoterapeuták szerint azt jelenti, hogy életéből hiányzik az adott szín által kibocsátott energia. Ha meg akarja tudni, melyik szín után áhítozik a teste és lelke, rá kell nézni egymás mellett felsorakoztatott több színt tartalmazó sávra, hamarosan az egyik szín jobban vonzza a többinél. Ha a pirosat választja, akkor az önbizalom energiájára van szüksége. A sárga azt jelzi, hogy szeretné túltenni magát csüggedtségén. A narancsszín lelki energiát és vidámságot sugároz. A zöld idegkimerültségre és az érzelmi egyensúly elvesztésére utal. A kék derűsebbé és meggondoltabbá teszi. Az indigószín intuitív energiáit serkenti, valamint csökkenti a csalódottságot és a félelmet. A viola kreatívvá tesz és segít az átszellemülésben.

Utoljára frissítve: kedd, 12 január 2016 13:35