Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Bécsben már a műszaki hibaelhárítók is tudnak segíteni hirtelen szívhalál esetén Copyright fotó: Christian Jobst

Bécsben már a műszaki hibaelhárítók is tudnak segíteni hirtelen szívhalál esetén Kiemelt

Már a műszaki hibaelhárítók is azonnal segíteni tudnak hirtelen szívhalál esetén miután a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien hat készenléti autóját defibrillátorokkal szerelték fel.

A Wiener Linien és a Puls Egyesület együttműködése keretében a metrómegállók után a bécsi közlekedési vállalat készenléti autóit is defibrillátorokkal szerelték fel. Azért döntöttek így, mivel ezek a járművek rendszerint a városban cirkálnak, és üzemzavar esetén amúgy is ők érkeznek elsőként a helyszínre. Mind a hat autót képzett elsősegélynyújtók vezetik, akiknek négyévente újra le kell vizsgázniuk életmentésből. Az időben érkező defibrillátoroknak köszönhetően 10-ről 70%-ra nőhet a betegek túlélési esélye hirtelen szívmegállás esetén.

Az osztrák főváros tömegközlekedési hálózatában eddig hat metróállomáson helyeztek ki automata defibrillátorokat, hogy szükség esetén laikusok is segíteni tudjanak az utastársuknak. Ezek a Karlsplatzon, a Pratersternnél, a Stephansplatzon, a Schwedenplatzon, a Volkstheaternél és a Westbahnhofon találhatók az állomásfelügyelet közelében.

Utoljára frissítve: csütörtök, 06 április 2017 10:06