Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Képünk illusztráció. Képünk illusztráció.

Egyre többen néznek a pohár fenekére Kiemelt

Ötből körülbelül három ember ismeri be, hogy azért isznak alkoholt, hogy csökkentsék a nap mint nap rájuk helyezedő nyomást. A Drinkaware vezérigazgatója, Elaine Hindal adott választ arra az Independentnek, hogy az év elején miért érzik többen azt, hogy a pohár után kell nyúlni egy kis lazításért.

"A január egy elég nehéz periódus sok ember számára, a családi- és pénzügyi problémákra helyeződik ilyenkor a hangsúly. A számok alapján azonban aggasztó, hogy ennyi ember iszik alkoholt azért, hogy megbirkózzon azokkal a nyomásokkal, amelyek a mindennapokban érik."

"Habár az emberek azt gondolják, hogy a nap végén elfogyasztott ital segít nekik az ellazulásban, azonban ez hosszabb távon szorongást és depressziót válthat ki, valamint egyre nehezebben kezelik majd a stresszt" - nyilatkozta Elaine Hindal.

A cikkben egy Londonban élő hölgy is beszélt arról, hogy számára az alkoholfogyasztás a kezelési mechanizmus része. Elmondása szerint az ő élete is stresszes, mivel minden nap keményen küzd azért, hogy megtartsa a munkáját illetve, hogy a tanulmányait is tudja finanszírozni. Az ebből adódó feszültség pedig néha annyira felgyülemlik benne, hogy néhány héten át minden nap fogyaszt alkoholt - azt azonban ő is elismerte, hogy ez nem nyújt megoldást a problémáira, és más feszültségoldást szeretne találni a jövőben.

A legjobb módja a feszültség levezetésének a sport, a futás pedig egy olyan lehetőség, amelyhez nem kell sok eszköz vagy több éves gyakorlat, plusz mindenki számára elérhető. Az úgynevezett futóeufória már évek óta ismert a gyakran futók körében, sokan pedig úgy fogalmaznak, hogy ez az érzés motiválja őket arra, hogy akár hajnalban is kipattanjanak az ágyból és elmenjenek futni.