Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hammer Endurolytes FIZZ – a forró nyári edzések utáni legjobb frissítő! Fotó: Nedjalkov Anna Beáta

Hammer Endurolytes FIZZ – a forró nyári edzések utáni legjobb frissítő! Kiemelt

Amióta beköszöntött a nyár, nyilván az edzéseinken megszokott frissítésünket is hozzá kell igazítanunk az időjárási körülményekhez. A fokozott mennyiségű folyadékbevitel fontosságát unalomig lehetne ismételni, de úgy gondolom, nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Azonban nem csak edzés közben kell odafigyelni a hidratálásra, hiszen ezekben a meleg hónapokban már edzés előtt és az után is több folyadékra van szükségünk, mint a hűvösebb, őszies-télies alapozó időszakban.

Edzés közben a legjobb természetesen a víz és a megfelelő minőségű izotóniás italpor kombinációja, az edzés intenzitásának és a terhelés időtartamának függvényében. Azonban létezik a Hammer Nutrition kínálatában egy igazi kis csodatermék, ami a klasszikus izónál jóval komplexebb ásványianyag-összetétellel bír. Ez pedig a Hammer Endurolytes FIZZ!

Hogy mi a FIZZ titka?

Vízben oldható pezsgőtablettáról beszélünk, amit négy különböző ízben dobott piacra az amerikai gyártó. A kólás ízhez ráadásul még koffeint is adagoltak, így igazán jó választás lehet azon sportolók számára, akik amúgy is szeretnek kólával frissíteni! A gyümölcsös ízek rajongói pedig szőlő, mangó, valamint citrom-lime ízek közül választhatnak.

További előnye a pezsgőtablettának a gyorsan oldhatósága és a praktikus tárolása mellett a hatóanyaga. Amellett, hogy feltölti a testet energiával, gondoskodik azon elektrolitok pótlásáról, amelyeket ezekben a kifejezetten forró, nyári napokon, a fokozott izzadás és hőleadás által gyorsabban elveszítünk terhelés során.

A FIZZ rendszeres fogyasztása az edzések alatt és előtt is ajánlott, ugyanis megkímélhetjük magunkat olyan nem várt, kellemetlen hatásoktól, mint például az izomgörcs vagy a szédülés. Az elektrolitok mellett ugyanis ásványi anyagokkal is ellátja a szervezetet ez a kis csodatabletta, így a nyári melegben is garantáltan élvezetes marad az edzés!

Hogyan fogyaszd?

A hivatalos ajánló szerint ötvennégy kilogramm testsúlyhoz egy tablettát kell vízben feloldani, tehát az adagolását a súlyból célszerű kiszámolni. Ha hosszú, tehát legalább kétórás edzésre indulsz, akkor érdemes akár már az edzés előtt egy tablettát meginni, majd edzés után, afféle regenerációs célból és az edzés során elveszített ásványi anyagok és elektrolitok pótlása céljából pedig még egyet ajánlott elfogyasztani.

Ha két óránál hosszabb a terhelés, legyen szó egy maratonról, egy hosszabb kerékpározásról vagy akár egy hosszútávú triatlon teljesítéséről, akkor pedig edzés közben is javasolt a szokásos izotóniás italpor mellett, kiegészítésképp két-három óránként egy FIZZ pezsgőtablettát is elfogyasztani.

Könnyű, kellemes, hűsítő íze a pezsgőtabletta hatása okán enyhén szénsavas lesz kis mennyiségű vízben oldva, így nyugtató hatással van a gyomorra is. A FIZZ magas szintű, teljes spektrumú elektrolittámogatást nyújt, ráadásul nem tartalmaz jelentéktelen tápanyagokat és finomított cukrokat, vagy éppen mesterséges aromákat.

Ugyanaz a minőség és hatékonyság, amelyet az Endurolytestól (kapszula és por) elvársz, azonban mindez egy kényelmes, gyorsan oldódó pezsgőtablettában. Az Endurolytes FIZZ pezsgőtablettával egy finoman frissítő alternatívát kapsz, hogy teljesíthesd szervezeted minden fontos elektrolitigényét.

A Hammer Nutrition hivatalos oldalán az alábbi ajánlót olvashatod a FIZZ-ről:

Az izomgörcs a szervezet végső figyelmeztető jelzése arra, hogy kiürült az elektrolit-háztartása. Amikor ezt a pontot elérjük, szerveink működésének teljesítménye egy ideje már komoly veszélybe került. Annak érdekében, hogy izomzati-, emésztési-, idegrendszeri-, szív- és keringési rendszereid teljes erőbedobással működjenek, szükséged van a sokféle ásványi anyag folyamatos utánpótlására – de nem csak a nátriumból és a káliumból. Sok esetben nagyobb mennyiségű elektrolitokra van szükség, mint amit bármely sportital vagy gél képes nyújtani. Ezért az Endurolytes FIZZ pezsgőtabletta egy igen fontos eleme a feltöltésnek, mert megfelelően láthatja el a szervezedet kiegyensúlyozott, teljes spektrumú, gyorsan felszívódó elektrolitforrással, és lehetővé teszi, hogy hihetetlen hatékonysággal, az időjárás körülményeitől függetlenül elégíthesd ki az óráról órára változó elektrolitigényeidet.

A személyes tapasztalatom:

Már a téli, hosszú, többórás görgős edzéseim során FIZZ-függő lettem. A görgő alatti megterhelést nem éreztem annyira megerőltetőnek, hogy izotóniás italporral pótoljak szénhidrátot, azonban aki már görgőzött, az tudja, hogy mennyire lehet izzadni, még akkor is, ha kint tombolnak a mínuszok. Hozzátenném, hogy a víz nekem úgy általában nem szokott jólesni sportolás közben, szükségem van enyhe ízekre. És ehhez tökéletes megoldás volt a FIZZ, ugyanis egy hétdecis kulacsba beledobtam egy pezsgőtablettát, amit egy óra görgő alatt szépen elkortyolgattam. Egyszer sem volt izomgörcsöm, jólestek a kellemes ízek, amelyek közül nem tudok kiemelni egy kedvencet sem, hiszen mindegyik tényleg nagyon finom! Ha olvastátok már a korábbi termékvéleményeimet, akkor megszokhattátok tőlem az őszinteséget, a zseléknél és az izóknál is megírtam, hogy nekem melyik ízlett, és melyik nem. Nos, a FIZZ esetében csak finom ízekkel találkoztam! Tehát ez egy szuper termék, kis helyet foglal, bárhová, bármikor magaddal viheted, és ki tud segíteni, akár energiára, akár ásványi anyagra, akár elektrolitra van szükséged, vagy akkor is, ha csak innál egy finom frissítőt edzés előtt, közben, vagy épp utána!