Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Harcias sporttal készül az átalakulásokra Kozma Orsi Kiemelt

Kozma Orsi élete formáját mutatja a TV2-n futó Sztárban Sztár című műsorban, ahol hetek óta nyűgözi le a nézőket és a zsűrit a sokszínűségével.

Orsi múlt hét vasárnap töltötte be negyvenedik életévét (érdekesség, hogy a négytagú zsűri is éppen ennyi ponttal jutalmazta produkcióját), azonban legalább tíz évet letagadhatna. A tehetséges énekesnő nem is rejti véka alá: bombaformáját a rendszeres sportnak, és a helyes táplálkozásnak köszönheti. „Feszített tempóban élek, pláne amióta gyerekeim vannak. Megtanultam tudatosan beosztani a napomat, így az étkezésre is jobban odafigyelek. Amikor csak tehetem, magam főzök, így biztos olyan ételek kerülnek az asztalra, amiről tudom, hogy jó alapanyagokból készültek. Rengeteg friss gyümölcsöt, zöldséget eszem, sok folyadékot iszom, naponta ötször étkezem, inkább sokszor keveset, valamint próbálok külön odafigyelni a reggelire, hiszen nagyon fontos, hogy ne korgó gyomorral induljunk neki a napnak” – nyilatkozta Orsi, aki hozzátette: korábban, két éven keresztül személyi edző segítségével tartotta magát formában, ezután pedig átváltott jógára, mostanra azonban egy új „szerelme” lett. „Amikor megszülettek a gyerekeim, sajnos elhanyagoltam a testmozgást, de most új szenvedélyem van: a box aerobic, ami egy igencsak temperamentumos edzés. Próbálok legalább egyszer egy héten eljutni edzésre, de most nagyon sűrű napjaim vannak, pláne amióta a Sztárban Sztár is a mindennapjaim része lett.”

Orsi rengeteget köszönhet az egészséges életmódnak, hiszen elmondása szerint amióta tudatosan éli mindennapjait, azóta jobb az állóképessége, ritkán beteg, fittebb és jobban bírja a terhelést, és ami nála talán a legfontosabb: mivel erősebbek az izmai, énekléskor jobban be tudja osztani a levegőjét.

Jelenleg Bagyinszki Anikó felügyeli Orsi edzéseit, aki elárulta: ezzel az edzésformával rengeteg kalóriát tudnak elégetni. „A box aerobic egy nagyon magas ütemszámon történő edzés, ami azt is jelenti, hogy rendkívül gyors és intenzív a mozgás az óra folyamán, ezáltal sokkal több kalóriát égethetünk el, mivel magas pulzusszámon dolgozunk. Kiemelném az erősítő blokkot is, amitől nem csak szálkásabb lesz az izomzat, de feszesebbé teszi a bőrt, ezáltal pedig csökken a narancsbőr.

Orsi esetében nem a zsírégetés a cél, hanem a műsor miatt inkább az állóképességének a fejlesztése, valamint fontos számára a szálkásítás és feszesítés is – éppen ezért tökéletes számára ez a mozgásforma. Kiemelném a fokozatosságot, ami Orsi esetében is igaz, hiszen - mint minden kezdő vendéggel - először alap ütéseket végzünk, és majd a későbbiekben ezt fokozzuk, bonyolítjuk.

Véleményem szerint ez az egyik legintenzívebb és legsikeresebb edzésforma, hiszen gyors a változás és a fejlődés, de mindez az egészséges kereten belül marad” – árult el kulisszatitkokat Orsi felkészüléséről Anikó, aki hozzátette: bátran próbálja ki bárki ezt az edzésformát, hiszen teljesen kezdők is belevághatnak.

Utoljára frissítve: péntek, 07 október 2016 09:15
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna