Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Horváth Norbi a sport segítségével jutott túl a mélyponton Kiemelt

Az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője, Horváth Norbi nem mindig élt sportos életet - hogy mi változott meg benne, s mi mindent köszönhet a sportnak, arról a magazinunknak adott interjújában vallott.

"Gyerekkoromban nem igazán játszott fontos szerepet az életemben a sport, mert beteges gyerek voltam és ezáltal a testnevelés órák alól is felmentést kaptam az iskolában" - vallotta be interjúnk elején az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője, Horváth Norbi amatőr sportoló, aki saját bevallása szerint a sok stressz, a gyorséttermi étkezés és az egészségtelen életmód következtében egy pár évvel ezelőtt 115 kilogrammot nyomott. "A teljes és radikális életmódváltáshoz az is hozzájárult, hogy sajnos 4 éve elvesztettem a 18 éves öcsémet egy autóbalesetben. Ez az eset még mélyebbre taszított az önpusztítás terén. Körülbelül két-három éve jutottam el arra az elhatározásra, hogy változtatok az életemen, mert egy roncs voltam. Tönkre ment a vállalkozásom és úgy éreztem, hogy semmi nem jön össze. Abbahagytam a dohányzást és elkezdtem sportolni, amelynek hatására 30 kilogramm feleslegtől szabadultam meg. Az egészséges életmód azóta az életem részévé vált, így magától értetődő, hogy most már tudatosan figyelek erre. Azóta mar van egy sikeres vállalkozásom, így az időmet ügyesen be kell osztanom, hogy beleférjen a sport is."

Norbi legutóbb a SkyRun-on indult el, s a megmérettetés komoly kihívásokat is tartogatott számára. "A lépcsőzés a felkészülésem fontos része mind a triatlon, mind a futóversenyek szempontjából. A Duna Tower egy ikonikus épület és nem minden nap tud itt az ember szabadon futni, szóval, amikor értesültem róla, hogy lesz ez a verseny, azonnal regisztráltam. A legnagyobb kihívás talán az volt, hogy másodjára nehezített körülmények között egy tűzoltó palack és tűzoltó maszk viselésével teljesítettem a távot, aminek a legnehezebb része az utolsó 3 emelet volt, és a csökkentett oxigén ellátás mellett kilátni sem volt egyszerű a maszkból."

Az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője kitért arra is, hogy a triatlon rendkívül fontos szerepet játszik az életében, éppen ezért a közeljövőben szeretne minél több versenyen is részt venni. "Ez a sport volt az, ami segített abban, hogy mentálisan és fizikálisan is változtatni tudjak magamon. A tavaszi és az őszi Balatonman versenyeken mindenképpen szeretnék rajthoz állni."

"Az első külföldi Ironman versenyem a Tavaly Pulában megrendezett Ironman 70.3 volt, ahol nyílt vízen is kipróbálhattam magam, de a terveim között szerepel, hogy idén ismét elinduljak ezen a megmérettetésen. Emellett több futóversenyen is tervezek elindulni, melyek közül az első a balatonfüredi Runners World Run lesz, ahol majd a félmaratont szeretném teljesíteni."

Habár a sport egyre fontosabb szerepet tölt be az életében, Horváth Norbi elárulta nekünk: nem kerget hiú ábrándokat. "Az élsporttal már elkéstem. Megmarad szerelemnek és hobbinak, de célom, hogy amatőr versenyzőként komoly sikereket érjék el, és példaként szolgálják az embereknek! És, ha összejönnek a támogatók és a vállalkozásom is engedi, szeretnék több nemzetközi versenyen is elindulni, ugyanis mint sok más triatlonista álma, én is szeretnék egyszer Hawaiin elindulni - és célba is érni!"

"Azért csinálom, mert szeretem és úgy érzem minden szempontból jobb emberré tett! Emellett szeretnék motivációt és inspirációt adni az emberek számra, hogy változtatni tudjanak az életükön. Szeretnék egy jó és követendő példát mutatni nekik, hogy amatőr sportolóként is lehet szép sikereket, kiemelkedő teljesítményt elérni. Valamint azt is bizonyítani szeretném, hogy csak saját magunkon múlik, hogy tudunk-e változtatni és hogy mit érünk el az életben, amit igyekszek nap mint nap bizonyítani is nekik az Instagram és Facebook oldalamon."

Utoljára frissítve: hétfő, 13 március 2017 15:14
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna