Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Így élj egészséges életet négy gyermek és a vállalkozásod vezetése mellett! Kiemelt

Mindenki imádja a hétköznapi hősöket, hiszen olyanok, mint mi: sietnek, dolgoznak, gyereket nevelnek, szóval ugyanolyan mindennapi kihívásokkal találják szemben magukat, mint bármelyik másik ember, mégis valamiben különböznek tőlünk: felülemelkednek a kifogásokon.

Regős Judit a Szülők Háza Alapítvány elnöke, illetve a Nem születtél anyának! sikerkönyv szerzője. Judit cége vezetése mellett négy gyermeket nevel, azonban úgy gondolta, hogy valami még hiányzik az életéből. Habár ennyi csemete, valamint a vállalkozásának vezetése mellett időhiányban szenved, ez sem tántorította el attól, hogy életmódot váltson: az utóbbi időben elkezdett rendszeresen sportolni, és egészségesen étkezni.

„Azt gondolom, hogy az ember 40 éves kora körül alapozza meg azt, hogy milyen öregkora lesz. Nekem még rengeteg tervem van és szeretnék sok mindent kipróbálni, minél több helyre elutazni, megismerni érdekes helyeket és embereket, jó lenne minél több könyvet elolvasni, és nem mellesleg szeretnék sokat játszani majd az unokáimmal, és talán a dédunokáimmal is. Mindezért döntöttem úgy a 40 éves születésnapomon, hogy az életem B oldalának része lesz a családommal való foglalkozáson, a párkapcsolaton és kreatív munkán túl a sport, a baráti kapcsolatok ápolása és a művészetek élvezete, illetve a tudományos érdeklődésemnek is teret fogok adni. Természetesen ezt az elképzelésemet azért nem követte azonnal cselekedet, habár az edző ruhámat azonnal megvettem, és remek vacsorákat főztem benne a családomnak, rendszeresen sportolni idén tavasszal kezdtem el” – mesélt a kezdetekről Judit, aki azt is elárulta nekünk, hogy az egyik gyermeke ösztönözte arra, hogy változtasson az életén.

„Elhatározásomat az is segítette megvalósítani, hogy a tavalyi évben a sok munka és az azzal járó stressz hatására sem testileg, sem lelkileg nem voltam csúcsformában. Ekkor hangzott el a kulcsmondat, amelyet fiam mondott, mikor egy külföldi utazásom alkalmával felhívtam és megkérdeztem tőle, hogy mit szeretne ajándékba: ő azt felelte, egy egészséges anyukát. Akkor elhatároztam, hogy megkapja, és másnap felhívtam Lucát, aki segítségemre volt és van a mai napig abban, hogy tegyek magamért. Amikor ellustulnék, ő tesz róla, hogy tovább lendüljek a holtponton. Az elmúlt időben már egyedül is lejárok edzeni, sőt már futni is kimerészkedtem a szabadba, de azért a maratonon még nem indulok” – folytatta az üzletasszony, aki az egészséges étkezés fontosságát is kiemelte, habár hozzátette: ilyen téren szerencsés, hiszen sosem volt igazán édesszájú.

„Nálam inkább a rendszeres étkezés hiánya jelentette a problémát. Gyakran egész nap nem ettem semmit, és aztán este mindent megettem, ami szembe jött velem. Magamnak sosem vásároltam külön, így aztán leginkább túrórudival, fehér kenyérrel és szalámival találkoztam. Az idők során ezen a szokásomon változtattam, odafigyelek a rendszeres étkezésre, beleértve a reggelit is, valamint mindig van otthon saláta, zöldség és bevezettem új, egészségesebb ételeket is, valamint odafigyelek arra, hogy rendesen igyak folyadékot.

Természetesen nem bánom, ha közben formálódik az alakom, és ki ne örülne annak, ha pár kilót leadhat, de én elsősorban jól szeretném magam érezni a bőrömben. Ehhez persze kellenek a célok, most például egy jótékonysági futásra készülök a Szülők Háza Alapítvánnyal.”

Judit hisz abban, hogy az embernek arra van ideje, amit szeretne – elárulta, hogy ő nagyon szerette volna a sportot beépíteni az életébe, ami habár nem volt könnyű, de elérkezett egy olyan pontra, amikor visszavonhatatlanul elhatározta magát, és még attól sem riadt vissza, hogy egy órával hamarabb csörgött az órája. Tudatos szülőként mindemellett fontosnak tartja gyermekei egészségét is, így nem meglepő, mind a négy csemetéje is rendszeresen mozog. „A gyerekeimre eddig is odafigyeltem, mindegyikük sportol. Julcsa lányom aerobic-versenyző, Bálint fiam vívó, Fanni lányom szinkron úszik, Boriska pedig balettra jár. Alapvetően szerencsés vagyok velük, kis koruk óta szeretik az egészséges ételeket” – nyilatkozta gyermekeiről, majd hozzátette: nagyon örül annak, hogy végre csatlakozhatott a családi „klubba”, hiszen a szülei a mai napig rendszeresen sportolnak. Édesanyja tornázik, apukája úszik, valamint férje kerékpárral jár dolgozni, aki jelenleg a hegymászásra próbálja Juditot rávenni, ami egyelőre nem sikerült neki, de ahogy ő fogalmaz: „soha ne mondd, hogy soha!”

Utoljára frissítve: kedd, 27 szeptember 2016 17:01
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna