Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
„Képtelen lennék diétázni” – interjú Laky Zsuzsival Fotó: Facebook (Laky Zsuzsi / Oleg Borisuk photography)

„Képtelen lennék diétázni” – interjú Laky Zsuzsival Kiemelt

Laky Zsuzsi örökre beírta magát a magyar szépségipar történelmébe – habár 2002-ben a Miss World Hungary-n a királynő első udvarhölgye lett, egy évvel később mégis ő képviselte hazánkat a Miss Europe nemzetközi szépségversenyen, amit meg is nyert.

Egy szépségkirálynő helyzete egyáltalán nem könnyű, és ezt Zsuzsi is megerősítette a Sportime-nak adott interjújában. „Az emberek elvárják egy szépségkirálynőtől, hogy mindig úgy nézzen ki, mintha a címlapról lépett volna le. Ezzel együtt számomra kevés ember véleménye fontos igazán. Elsősorban a férjemnek, másodsorban - bármilyen furcsán is hangzik - magamnak szeretnék megfelelni” – válaszolta Zsuzsi arra a kérdésünkre, hogy szépségkirálynőként mekkora teher nehezedik rá, majd hozzátette: nem akar vadidegen emberek elvárásainak megfelelni.

A gyönyörű modell 2010-ben ment feleségül Dietz Gusztáv brazil jiu-jitsu bajnokhoz – nem sokkal később, 2011-ben hozta világra közös gyermeküket, Lucát akinek Lujza nevű kishúga 2014-ben látta meg a napvilágot. Természetes, hogy egy nőnek a szülés után megváltozik a teste, azonban Zsuzsi úgy döntött, hogy átveszi az irányítást a teste és a pluszkilók felett – habár bevallotta, hogy két gyermeke mellett nem egyszerű a sportolást megoldani. „Az első kislányunk születése után is már rendszeresen jártam saját testsúlyos edzésekre, illetve fitness versenyző is voltam, így szerencsére sikerült elég hamar visszanyernem a formámat. Az a személyes tapasztalatom ugyanakkor, hogy az edzés nem csak a súlyproblémákra, de a mentális állapotra is jótékony hatással van, így a kisugárzásunkra, ezáltal a megjelenésünkre is! Azonban nem tagadom, hogy nagyon szeretek enni, éppen ezért úgy érzem, hogy képtelen lennék diétázni. Úgy gondolom, hogy a kulcs a mértéktartásban és természetesen a rendszeres testmozgásban rejlik. Mindemellett megpróbálok minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. Rendszeresen főzök, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mit teszek le a gyermekeim elé az asztalra. Próbálok minél változatosabb ételeket készíteni, de igazából csak most tanulom a fortélyokat.”

Zsuzsira nem csak gyermekei, hanem férje is óriási hatással volt – olyannyira, hogy kapcsolatuk elején belemerült a küzdősportokba és még versenyen is indult! „A férjem minden téren nagy hatással van rám. A kitartása, küzdeni akarása példaértékű és a sportban elért eredményeire is nagyon büszke vagyok! Korábban, még a gyermekeink születése előtt engem is elvitt magával földharc edzésekre. Annyira belejöttem, hogy még versenyen is indultam, ahol második helyezést értem el. Nem egy nőies sport, de azt gondolom, hogy a mai világban a nőknek igen fontos lenne önvédelmet tanulniuk – még ha nem is versenyszerűen. Ráadásul a küzdősportok, megtanítanak az alázatra és fegyelemre. Nem tagadom, hogy nevelő hatással volt rám is.”

Nyáron arról szóltak a hírek, hogy Zsuzsi plus size modellként szeretne visszatérni a kifutókra, és ezzel célja is van: szeretné, hogy a nők jobban elfogadják saját magukat. „A plus size kategória a 90-es csípő méret fölötti hölgyeket jelenti, tehát gyakorlatilag minden nőies, ’kerekebb’ nő a plus size kategóriába tartozik.

Nem gondolom azt, hogy túlsúlyos lennék és ebben a férjem is egyetért velem – a koromnak megfelelő a súlyom, arányos vagyok. Jól érzem magam a bőrömben és szerintem ez a legfontosabb.

Velünk, nőkkel előfordul gyakran az, hogy a 20 éves kor körüli állapotokat idealizáljuk. Jó volna persze mindig a fiatalkori önmagamhoz hasonlítani, de tisztában vagyok azzal, hogy azóta eltelt 12 év és szültem két gyereket. Ennek megfelelően a testem is átalakult. Ezzel együtt a férjem éppen azt mondja, hogy jót tett nekem a szülés, szerinte sokkal nőiesebb lettem” – nyilatkozta Zsuzsi, aki kiemelte: a férjének szeretne tetszeni.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna