Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Sportos iskolákat díjaztak Fotó: Facebook (Budapesti Diáksport Szövetség)

Sportos iskolákat díjaztak

A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) szerdai ünnepségén díjazta a 2015/2016-os tanév 30 legsportosabb fővárosi iskoláját.

A budapesti Városházán megtartott eseményen Varga András, a BDSZ elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy amióta a kormány stratégiai ágazatként kezeli a sportot, és bevezette a mindennapos testnevelést, új lendületet kapott a diáksport. Hozzátette: a Budapesti Diáksport Szövetség által rendezett fővárosi szintű diákolimpiai versenyeken az elmúlt tanévben 11 sportágban 130 fővárosi intézmény több mint 10 ezer diákja vett részt. Az elnök nyilvánosan is megköszönte, hogy a Fővárosi Önkormányzat immár három éve fontos feladatának tekinti a budapesti diáksport támogatását, amelynek köszönhetően 650 fővárosi tanintézmény kapott labdacsomagot.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes köszöntőjében arról beszélt: a diákolimpia célja, hogy rendszeres és folyamatos sportolási lehetőséget biztosítson a diákoknak, segítse testi-lelki fejlődésüket, s általa minél többen kapjanak kedvet a rendszeres és aktív sportoláshoz. Kiemelte, hogy a Fővárosi Önkormányzat összességében 50 millió forintot biztosított a diákolimpiai versenyek megrendezéséhez, s további 17 millió forint értékben részesítette sportszervásárlási támogatásban a legsikeresebb 120 fővárosi általános és középiskolát.

A szerdai ünnepségen a legaktívabb és legeredményesebb 15 általános, 13 közép-, valamint két, sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó iskola vezetői vehették át az intézményüket megillető elismerést. A 2015/16-os tanévben az általános iskolák között a legtöbb pontot a XI. kerületi Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola, a VIII. kerületi Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola, valamint a XXI. kerületi Kazinczy Ferenc Általános Iskola szerezte.

A középiskolák kategóriájában a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a VII. kerületi Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium végzett a lista élén.

 

Forrás: MTI