Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

„Úristen, vajon milyen anyuka leszek?” Kiemelt

Várakozás, izgalom, de egyben új kihívás és felelősség is - néhány hét és Szabó Zsófi édesanya lesz. A gyönyörű műsorvezető mindennél jobban várja kisfia érkezését. Ahogy ő fogalmaz, álomszerűen éli meg terhességét, szerencsére semmilyen nehezítő körülmény nem akadályozza élete egyik legcsodálatosabb időszakában. A babával kapcsolatos kérdésekben pedig családja, barátai véleményét, tanácsait is jó szívvel fogadja.

A terhessége utolsó szakaszához ért Szabó Zsófi már szinte minden gondolata a pici körül forog. Amennyire lehet, lazán áll a babaváráshoz, de azért egyfajta egészséges aggódás természetesen benne is van. Tudja, hogy most már nem csak magáért, de a kicsiért is felelősséggel tartozik.

„Így az utolsó hetekben egyre több kérdés merül fel bennem. Úristen, vajon milyen anyuka leszek? Hogy fogok mindennel megbirkózni? Persze közben a szívem mélyén tudom, úgyis minden rendben lesz. Nem lehet mindenre felkészülni, de rengeteg jótanácsot kaptam például a családtól és a barátoktól is, olyanoktól, akiknek kisbabájuk van, így biztos vagyok benne, hogy nagy hasznomra lesznek” – kezdte Zsófi.

„Ez az időszak több szempontból is tele van változásokkal, ugyanis nemsokára beköltözünk az új otthonunkba. A babaszobán az utolsó simításokat végezzük, még egy-két falimatrica felragasztását tervezzük. A bútorok, a kis kiegészítők már megvannak. A babakocsi is bekészítve áll, a kisruhák kimosva, kivasalva, izgalmas ez az utolsó pár hét. Csodaként éltük meg az elmúlt, majdnem 9 hónapot én is és a férjem is, szerintem ennyi idő kellett is, hogy ráhangolódjunk arra, hogy szülők leszünk. Mint ahogy mindent, a babával kapcsolatos dolgokat is mindig átbeszéljük Zsoltival, és abban is egyetértettünk, hogy már a születése pillanatában szeretnénk gondoskodni a kicsi jövőjéről. A szobájában, a kiságy mellett már ott várakozik az őssejt levételhez szükséges csomag, amelyet nemrég vettünk át a Czeizel Intézetben. Sokat hallani arról, hány esetben segíthetnek a születéskor levett őssejtek. A levett mintát a jövőben az FH Biobank tárolja majd, amely számos betegségnél nemcsak a fiam, de genetikai egyezés esetén a szülők, nagyszülők részére is felhasználható, például egy agyvérzés, transzplantáció után” – tette hozzá Zsófi, aki azt is elárulta, hogy férje legalább annyira izgatott a pici érkezése miatt mint ő, és sokszor hallja, amint a barátainak mesél telefonon a kisfiukról.