Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Győzelem a túlélés után Kiemelt

A Gergely Racing Team már a hétvégi utolsó bajnoki fordulóra készül, de előtte szívesen tekintenek vissza az előző Kakucs Ringen lezajlott versenyhétvégére. Izgalmasan kezdődött és sikerekkel zárult a kakucsi hétvége a rallycross magyar bajnokság legutóbbi fordulójában a győri csapat mindkét versenyzőjének. A vasárnapi eredményhirdetésen a két pilóta az első és a második helyezettnek járó díjakkal tértek haza.

A két napos rendezvény során, szombaton, az előfutamokon már látszott, hogy a fiúk nagyon jó formában vannak, mert mindketten jó időket autóztak. Ennek köszönhető, vasárnap a döntőben a mezőny elejéről rajtoltak. Az első körben egyik versenyzőtársuk technikai hiba miatt megállt a pályán, majd egy baleset is történt, így újra indították a futamot. A vétkes versenyzőt kizárták, így négyen kezdték ismét a döntő hat körének teljesítését.


A csapat egyik pilótája, Gergely Róbert szerint minden futamon a lehető legjobb teljesítményt kell hozni, ezért most is az volt a terv, hogy az élmezőnyben végezzen.
- Eddig rally versenyeken indultam, ez a harmadik futam a rallycross-ban. Más kihívásokat jelent számomra, még sokat kell tanulnom, de úgy érzem, magasra tettem a mércét, amikor legutóbb, Nyírádon harmadik lettem. Most itt a Kakucs Ringen izgatottan vártam a döntőt, ahol a második helyen értem célba. Igyekszem ezt a teljesítményt hozni minden versenyen.

Kalibach Gergely szintén a lehető legjobb eredményre törekszik. Most az elődöntők alatt sikerült olyan időt kihoznia magából, amivel a döntőben a rajtrács második sorából indult.
- Az első rajt számomra is izgalmasan alakult. A kezdeti felfokozott hangulat után, a második rajtnál jól jöttem el, és már a pálya elején átvettem a vezetést, így én voltam az, akit elsőként intettek le a kockás zászlóval. Úgy érzem, hogy jól mentünk ezen a hétvégén és csapatnak köszönhetően az autóink is bírták a folyamatos terhelést.


Gergely József a fiúk csapatfőnöke ezúttal is méltán büszke a sikerekre. A dobogó legfelső fokán és a második helyen állni nagyon szép teljesítmény.
- Mindkettőjükért izgulunk azokban a percekben, amíg a pályán vannak. Gergely is és Robi is szép teljesítményt nyújtott ebben a két napban. Gergely így eséllyel indul majd az idei szezon utolsó versenyért az éves bajnoki pontokért, Robi pedig ismét egy jó helyezésért, mivel Ő a magyar bajnokság valamennyi fordulóján nem tudott részt venni.
Az idei bajnokság utolsó fordulója most hétvégén október 6-7-én Máriapócson a Rabócsi Ringen lesz.

 

Szöveg és fotó: Czigler Hédi - sajtófőnök