Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Mór Csaba és olasz versenyzőtársa Patrick Zamparini a hétvégén a GT4 Európa Bajnokság olasz fordulóján vesz részt a Racing One Motorsport Audi R8-asával! Misanoban Patrick révén az első hazai futamukat futják a fiuk és nagyon bíznak benne, hogy az Angliában a második futamon elszenvedett kis fiaskó után ismét a dobogóért és a győzelemért autózhatnak a hétvégén!

Az olasz GT4 hétvége előtt Mór Csaba egy kis kitérőt tett a Hungaroringre a DTM betétfutamaként megrendezett Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup-ba mely egy R8-asokkal futó márkakupa sorozat. Csaba azt remélte, hogy esetleg ezzel az R8-al lehet némi hasznos tapasztalatokat gyűjteni hazai pályán a szeptemberi hazai GT4-es futamra. Ám sajnos hamar be kellett látni, hogy ez a márkakupa sorozat sem színvonalában sem technikájában egy cseppet sem hasonlítható a GT4-hez és nem tud semmilyen oda hasznos adattal vagy tapasztalattal szolgálni. Ennek ellenére versenyzőnk jó időket autózott a márkakupához képest néha furcsa technikai erőviszonyokat mutató mezőnyben. A hétvége első futamán a dobogó harmadik fokára állhatott, míg vasárnap a második futamban miután egy versenyzőtárs neki ütközött Mór autója egy jobb hátsó defektet kapott. A defektes kerékkel kievickélt a boxba ahol kicserélték és jelentős hátránnyal állhatott vissza a mezőnybe, de addigra a leszakadó eső miatt beküldték a safety cart majd pár kör után meg is szakították a futamot.

A GT4-ben az olasz magyar kettős az első két versenyhétvége után holtversenyben 61 ponttal áll a GT4 Pro-Am kategória második helyén, a bajnoki tabellán. Remélhetőleg Misanoban az alapos pályaismeret nagyban hozzá járulhat majd, hogy sokkal hamarabb sikerül megtalálniuk a pályához ideális beállításokat az R8-asra mint az első két hétvégén ahol ez pár nagyon értékes, igazán jó helyezésbe és legutóbb a pontszerzésbe is került.
Csaba tavaly mikor az olasz helyszín volt a nyitó versenyhétvége a sorozatban, tizennégy bajnoki ponttal távozhatott Misano-ból akkor még az angol márkát hajtva. Most az Audinál egy jó alapbeállítás eltalálása a legfontosabb, amihez sokat remélnek a fiuk Patrick tökéletes pályaismeretéből, amit lehet majd tovább finomítani. Aki itthonról szeretne szurkolni a magyar olasz kettősnek most is megteheti, hiszen a futamokat élőben sugározza a GT4 YouTube csatornája. A két GT4 versenyfutamot szombaton 15:30h-kor, vasárnap 11.10h-kor lehet majd követni az interneten!

Élőben itt követhetőek majd a GT4 hétvégi eseményei: https://european.gt4series.com/live/

Utoljára frissítve: péntek, 22 június 2018 19:16