Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A rallycross országos bajnokság és a közép-európai zónabajnokság (CEZ) a Slovakiaringen vette kezdetét a márciusi hosszú hétvégén, a 140 nemzetközi nevező komoly csatát sejtetett.

A rallycross országos bajnokság és a közép-európai zónabajnokság (CEZ) a Slovakiaringen vette kezdetét a márciusi hosszú hétvégén. A 140 nemzetközi nevező komoly csatát sejtetett, volt aki csak átfestette az autóját, de volt aki kategóriát és autót is váltott. Sajnos már a szombati borongós napon is több véglegesen búcsúztak, így a vasárnapi futamokon egy – két esélyest, pl. a Swiftjét felborító Szíjj Zsoltit nem láthattuk. A megint népes Junior kategóriában öröm volt nézni a sok feltörekvő gyereket, akik félelemérzet nélkül űzték a Swifteket, az egykori versenyző papák izguló tekintete előtt. Nem meglepetésre a győzelmet Hangodi Bendegúz szerezte meg (a papa a föttögés gátló atyja, a Supercarsban indult az egykor sok bajnoki címet szerzett Nissan Sunny-val), mögötte élete legjobb eredményét elérő Takács „kisTaki” Benével, és a Harkányi család harmadik generációjával. Az előfutamokban, elődöntőkben együtt induló Magyar Kupások között ember legyen a talpán, aki tudja, ki hova tartozik, de ami biztos, a Suzukikat és Opel Astrákat külön is láthattuk a döntőkben. A „normál” kupában új győztest avattunk Pleivisz Tamás személyében, az Astrák közt hozta a papírformát Szabolcs Robi. Itt a döntő hölgyversenyző nélkül futott, Kapitány Dóri túlvállalta az ugratót, majd pedig Maya Gabival kilincsre akaszkodva ért célba. Ellenben a Swift kupában ahol meglepetésre Lakatos Dominika győzött. A Super 1600-asok amúgy is foghíjas mezőnyében, a névnapos EB harmadik Szabó Krisztián csak nézőként vett részt, míg Révész nem tudott rajtolni, csak hárman rajtoltak el, Kovács Marcell nyert a visszatérő Marton Gergő előtt. A SuperTouringCar 2 liter feletti kategória a látványról szólt, a győztes osztrák három ajtós Sierra, és a bakugró Csendes Zsolti Ascona 400-asa egy letűnt kor ikonja, míg Tajmel Tibi hozta a formát, és csakis keresztben közlekedett a BMW-vel. A kisebb kategóriában, ki más, mint Castoral győzedelmeskedett, a legjobb magyar Góth Viktor a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
A Supercars kategóriában forrt a levegő, és nemcsak a pályán, az előfutamok után a tavalyi bajnok Kárai Tomit az új Audi A1-el kizárták sportszerűtlen viselkedés miatt, a raliból átigazoló Lukács Csucsu a két futam második hely után nem tudott a döntőben részt venni, míg a sokszoros bajnok Harsányinak a motor főtt meg a sokat látott Mitsubishiben. Kiss Pál Tamás, aki idén már teljes mértékben a rallycrossra koncentrál, ellentmondást nem tűrően behúzta minden futamát, és a döntőt is megnyerte, a vb-s Stohl csapatban versenyző Pucher előtt, akit a Skodára váltó Wieszt Jankó követett.
A folytatásban is garantált lesz a feszültség, húsvét hétvégéjén Máriapócson áll rajthoz a komplett magyar mezőny.

Utoljára frissítve: hétfő, 14 március 2016 15:41