Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A magyar csapat győzött a Footgolf Openen Fotó: Facebook (Footgolf Hungary)

A magyar csapat győzött a Footgolf Openen

Az európai körverseny 13. állomása volt a Kisorosziban megrendezett IV. Hungarian International Footgolf Open, ahol hazai siker is született, ugyanis Magyarország nyerte a csapatversenyt.

Egyéniben a holland Jim Kuipers győzött úgy, hogy csak többszöri szétlövés után dőlt el a dobogósok kiléte. Másodikként az argentin Matias Perrone, harmadikként pedig a szlovák Tomas Bartko zárt - a magyar szövetség tájékoztatása alapján. Hazai részről Podusil György sokáig harcban volt az elsőségért, a hajrában azonban hibázott, s végül a kilencedik helyen végzett, így a legjobb magyar Papp Péter lett az ötödik helyével.

A kétnapos versenyt a Magyar Golf Club Puskás és Albert pályáján bonyolították, kétszer tizennyolc szakaszt teljesített a 14 országból érkezett 113 játékos.

A csapatversenybe a négy legjobb egyéni eredményt számították be, s ez alapján a magyarok végeztek az élen, minimális különbséggel megelőzve a hollandokat, míg a harmadikak a szlovákok lettek.

A nők versenyét a szlovák Rebeka Rezna nyerte Major Ilona és az olasz Anna Maria Castelli előtt.

A 2009-ben, Hollandiából indult sportág lényege gyakorlatilag megegyezik a golféval, ám itt futball-labdát kell lábbal a lyukba juttatni, minél kevesebb kísérletből.

 

Forrás: MTI