Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Kikapott és kiesett a magyar futsalválogatott Kiemelt

Második csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar futsalválogatott a belgrádi Európa-bajnokságon, ezzel eldőlt, hogy pont nélkül búcsúzik a kontinensversenytől. A magyarok csütörtökön a világranglistán nyolcadik Ukrajnától kaptak ki 6-3-ra.

Magyar szempontból nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, az eltiltása után visszatérő Harnisch Ákos veszítette el a labdát a magyar kapu előtt, és két perc elteltével már vezetett az ellenfél (0-1). Három perccel később Rábl János a kapufát találta el, majd Harnisch újabb bakiját követően 2-0-ra alakult az állás, de Dróth Zoltán még az első félidőben csökkentette a különbséget (1-2).

A második felvonás elején újabb gólt szereztek a kétszeres Eb-ezüstérmes ukránok, ez azonban felrázta a magyar csapatot, és Trencsényi János találatával ismét csak eggyel vezetett Ukrajna (2-3), de csupán egy percig, mert egy újabb magyar hiba után 4-2 volt az eredmény. Ezt követően Dróth Zoltán talán az Eb egyik legszebb gólját szerezte, amikor az előreívelt labdát átvette a másik lábára - a labda közben nem is érintette a talajt -, majd a hálóba bombázott (3-4). A magyar öröm azonban megint csak rövid ideig tartott, mert Bondar visszaállította a kétgólos különbséget. A magyar együttes mindent megtett az egyenlítésért, de Gricina 36. percben elért találata eldöntötte a mérkőzést, az eredmény később már nem változott, Ukrajna 6-3-ra legyőzte a magyar válogatottat.

Magyarország harmadik alkalommal szerepelt Eb-n, de eddig még nem sikerült mérkőzést nyernie. A világranglistán 30. helyen álló magyarok Belgrádban a rangsort vezető spanyoloktól és nyolcadik helyezett ukránoktól szenvedtek vereséget.