Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Vidéki csapat nyerheti meg az HFL fináléját Fotó: Facebook (Magyar Amerikai Futball Szövetség - MAFSZ)

Vidéki csapat nyerheti meg az HFL fináléját

A Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) kiemelt osztályának (HFL) döntőjét először nyerheti meg vidéki csapat - a vasárnapi fináléban ugyanis a Budapest Cowbells ellenfele a Miskolc Steelers lesz.

A finálé csütörtöki sajtótájékoztatóján Boda Gábor, a szövetség elnöke elmondta, hogy a Cellect Hungarian Football League idei zárómérkőzését vasárnap 17 órától, a BVSC Szőnyi úti stadionjában rendezik, s az összecsapást a Digi Sport 2-nek köszönhetően a sportág hazai történetében először lehet televízión keresztül is élőben nyomon követni.

A párharc esélyese az alapszakaszban egy vereséggel - az Eger Heroestól kapott ki - az élen végzett Budapest Cowbells, azaz a Kolomposok csapata. A Miskolc Steelers, vagyis az Acélosok némi meglepetésre jutottak el a fináléig. Karim Trabelsi, a Cowbells edzője szerint a játékosimport növekedésének köszönhetően emelkedett a színvonal a bajnokságban. Hozzátette: mivel jól ismerik a miskolciakat, pontosan tudják, mire számíthatnak ellenfelüktől a fináléban.

Száraz Zsolt, a Steelers szakvezetője azt hangsúlyozta, hogy az idei küzdelmek során egyedül a Cowbells tudta legyőzni őket, amikor a budapesti találkozón 41-27-re maradtak alul. A több mint féltucat 19 évesnél fiatalabb játékost foglalkoztató Acélosok ezért most szeretnének visszavágni, s első vidéki csapatként megnyerni a Hungarian Football League-et.

2005 óta mostanáig tíz Hungarian Bowl-t rendeztek, ebből ötöt a Budapest Wolves, kettőt a Győr Sharks, egyet-egyet pedig a Budapest Hurricanes, az Újbuda Rebels, valamint a címvédő Bratislava Monarchs nyert meg. Ebből az utolsó négy évben volt a HFL zárómérkőzése az összecsapás: 2012-ben a Budapest Wolves, 2013-ban a Budapest Hurricanes, 2014-ben az Újbuda Rebels, 2015-ben pedig a Bratislava Monarchs győzött.

Utoljára frissítve: csütörtök, 16 június 2016 14:18