Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Barka és Gulyás is a nyolc között Kiemelt

Ligeti Dánielhez hasonlóan Barka Emese és Gulyás Zsombor is győzött első meccsén, így bejutott a legjobb nyolc közé az újvidéki birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Az Európa Játékok-győztes Barka a török Derya Bayhan ellen lépett szőnyegre az 58 kg nyolcaddöntőjében, s látványos, aktív birkózással fölényesen nyert. A meccs első percében nem történt érdemi akció, ezt követően viszont Barka gyors mögé kerülés után billenteni is tudott, majd tusra törekedett, ám riválisa visszafogott és áthúzta a magyart, így 4-2-es Barka-előnynél állították fel a versenyzőket. 

A Csepel sportolóját nem rázta meg a félresikerült akció, s továbbra is hajtotta riválisát, akit még az első menetben kétszer kiléptetett, így biztos előnnyel mehetett pihenni. A második szakaszban nem változott semmi, a török képtelen volt ellenállni Barkának, aki több mint másfél perccel a vége előtt megszerezte 12. pontját is, így technikai tussal diadalmaskodott.
Rögtön Barka meccse után következett Gulyás Zsombor, akinek a szabadfogásúak 70 kilós kategóriájában a finn Jere Kunnas jutott ellenfélül. Az összecsapás első menete leginkább eredménytelen tusakodással telt, a passzívabb finnt azonban figyelmeztették, ami a magyar 1-0-ás vezetését eredményezte - írja az MTI. 
Gulyás apja, a szövetségi kapitány Gulyás István nem volt teljesen elégedett az addig látottakkal, s a szünetben akciókra biztatta fiát, aki kérésének eleget téve rögtön az újrakezdés után kihúzta ellenfele lábát és kiléptette a szőnyegről. A második menet a folytatásban is hasonlóan telt, Gulyás akciózott, kiléptetett, mögé ment, a finn pedig képtelen volt eredményesen támadni, így összességében magabiztos, 6-0-ás magyar sikerrel zárult a meccs. 
A nap másik két magyarja közül korábban Ligeti Dániel (szabadfogás 125 kg) technikai tussal nyert és a negyeddöntőbe került, Wilson Vanessa (69 kg) viszont tussal kikapott, s már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet. Fotó: http://birkozoszov.hu  

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)