Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Bronzérmes a párbajtőröző Rédli András Kiemelt

Bronzérmet nyert a párbajtőröző Rédli András szombaton a lipcsei vívó-világbajnokságon.

Az elődöntőig a holland Tristan Tulent simán, a dél-koreai Jung Jin Szunt és az ukrán Bogdan Nyikisint szorosabb asszóban, majd az argentin Jesus Andres Lugones Ruggerit megint fölényesen győzte le, ezzel már biztos dobogós volt.

    A 2014-es év magyar Európa-bajnoka a döntőbe kerülésért a kétszeres egyéni vb-aranyérmes észt Nikolai Novosjolovval vívott. Az első szakaszban kevés találat esett mindkét fél óvatos volt, így a szünet 2-2-es állásnál következett. Hasonlóan alakult a második három perc is, 4-4 után azonban Novosjolovnak megítéltek egy tust, amit Rédli vitatott. A magyar párbajtőröző túlfutott az észt vívón, amikor találatot kapott, a videózás azonban nem neki kedvezett.
    Rédli a második pihenőt követően egyenlített, de a harmadik szakasz  közepén Novosjolov határozottabb volt, három tussal ellépett, vezetett 9-6-ra, majd 11-8-ra, így ekkorra már könnyű helyzetbe került. A magyar párbajtőrözőnek mennie kellett előre, de kevés esélye volt a fordításra, ellenfele pedig élt a kínálkozó lehetőségekkel. A végére öt tusnyi különbség alakult ki.
    A csapatban olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok 33 éves Rédli a magyar küldöttség második érmét szerezte a lipcsei világbajnokságon azután, hogy pénteken a kardozó Szatmári András győzött.
    A férfi párbajtőrözők aranyérmét a 2011-es világbajnok olasz Paolo Pizzo szerezte meg, aki a döntőben két találattal bizonyult jobbnak Novosjolovnál.
    "Kicsit bosszant, hogy úgy érzem, Pizzót le tudtam volna győzni a döntőben, és akkor akár világbajnok is lehetnék. Ki tudja, leszek-e még ilyen közel hozzá? Remélem, igen" - nyilatkozott a magyar szövetség honlapjának Rédli András, aki azért hozzátette: természetesen a bronzéremmel nagyon elégedett.
    "A vízválasztó talán az ukrán Nyikisin elleni meccs volt. Ha ott kikapok, akkor nem jutottam a nyolc közé, zárok egy átlagos világbajnokságot, és ennyi (...) Így viszont végül is egy értékes bronzérem lett belőle. Négyszer egyenlítettem az elődöntőben Novosjolov ellen, talán ha egyszer sikerül vezetnem, minden más lett volna" - fogalmazott. (mti) fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

Utoljára frissítve: szombat, 22 július 2017 23:39
Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)