Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Ígéretes lehet a jövő Kiemelt

„Van kikre építeni a magyar ritmikus gimnasztikában” – mondja Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának vezetője. A szakember a májusi Európa-bajnokság kapcsán fejtette ki gondolatait a lapunknak.

Deutsch-Lazsányi Erika az Európa-bajnokságot felvezető sajtótájékoztatókon rendre óvatosan fogalmazott, felhívva a sajtó figyelmét arra, hogy ezen az Eb-n egy nagyon fiatal magyar csapat indul. „A felnőtt egyéni válogatott kerettagok is nagyon fiatalok, nem szerettünk volna különösebb terhet rakni rájuk. Azt hiszem, az előzetes kommunikáció eredményes volt, és a szakmán kívül a közvélemény is helyén tudta kezelni a sikerünket” – mondta Deutsch-Lazsányi Erika.

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának vezetője elárulta, voltak olyan pillanatai az Európa-bajnokságnak, amikor pörgette volna az idő kerekét, de összességében a csapattal együtt jó volt megélni minden egyes pillanatot. „Felkészültünk, mindenki a tudása legjavát adta. Utolsó pillanatban jelentettük be, hogy változik a szerleosztás, ezzel is azt szerettük volna elérni, hogy jobbak legyenek az esélyeink az előre lépésre” – mesélte a szakember, aki hozzátette: nem biztos, hogy innentől egyértelműen jönnek majd az eredmények. „Ez egy fejlődési folyamat. Az ilyen folyamatokban óhatatlanul is vannak stagnáló szakaszok, de ha mindenki elvégzi a szükséges edzésmunkát, akkor előbb-utóbb ki kell jönnie az eredményeknek”.

Az eredmények pedig egy olimpiai részvételben csúcsosodhatnak ki. „Ezek a lányok még nagyon fiatalok. A tokiói játékok után jöhet el igazán az ő idejük” – összegzett Deutsch-Lazsányi Erika.

A Budapesten megrendezett 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon a kombinált csapatversenyben a magyarok az előkelő nyolcadik helyen zártak, egyéniben pedig Kis Alexandra szerepelt a legjobban, aki buzogánnyal a 11. helyen végzett a selejtezőben, illetve az összetettbeli 15. helyezésével kvótát szerzett a spanyolországi Valladolidban sorra kerülő jövő évi egyéni Európa-bajnokságra.

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)