Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Óvatosan tervez a junior világelső Kiemelt

Óvatosan fogalmazta meg jövő évi céljait Gálfi Dalma, a női junior teniszezők világranglistájának első helyezettje. A sportág történetében ő az első magyar játékos, aki év végén az élen állt a rangsorban.

"Most először is túl kell esnem egy műtéten, mivel idén négyszer volt tüszős mandulagyulladásom, és sokat ki kellett hagynom. A műtét miatt januárban nem tudok majd versenyezni - mondta az idei US Open junior versenyének magyar bajnoka. - Az idei céljaimat kissé túlteljesítettem, a legnagyobb eredményemnek azt tartom, hogy a felnőttek között bekerültem a legjobb 300 közé a világranglistán, ezután jön a megnyert junior US Open, a világelsőségre egyáltalán nem számítottam, hiszen az év elején még tizenharmadik voltam a junioroknál. Szokatlan és fárasztó volt a US Open után rám irányuló figyelem, ekkor fogtam fel, hogy mit értem el."

Gálfi Dalma és edzői azt szeretnék, ha a 17 éves tehetség jövőre bekerülne a felnőttek között a legjobb 200 közé, és 2017-ben jöhetne a "nagy ugrás".

A magyar tehetség négyéves korában, az édesapja, Gálfi Tamás által üzemeltetett balatonfüredi teniszpályán ismerkedett meg a sportággal, 14 éves volt, amikor Pestre költözött és Babos Csaba (Babos Tímea édesapja) foglalkozott vele, idén júniustól pedig Temesvári Andrea és Barátosi Levente irányításával készül fel a versenyekre.

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 december 2015 17:28