Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Sajtótájékoztató - Közel 150 versenyzőt várnak Székesfehérvárra Kiemelt

Harminc nemzet 82 férfi és 66 női versenyzője indul Székesfehérváron a jövő keddtől augusztus 14-ig sorra kerülő junior öttusa-világbajnokságon.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Bretz Gyula, a magyar szövetség (MÖSZ) elnöke a sportág utánpótlásának általános helyzetéről elmondta, hogy szeretnének még több fiatalt az öttusa mellé állítani. Ennek érdekében 2013-ban - kormányzati támogatással - komplex programot indítottak, amelynek segítségével megháromszorozódott a versenyzői létszám, de az országos lefedettségen még javítaniuk kell.

    Kármán Sándor versenyigazgató közölte, hogy a legnépesebb küldöttség az oroszoké lesz húsz fővel, de érkeznek sportolók a Koreai Köztársaságból, Ausztráliából, Törökországból, Kirgizisztánból és Grúziából is.
    Mint mondta, a férfiak három, a nők pedig két csoportban versengenek a selejtezőben.
    A program jövő kedden a női váltókkal indul, ahol 15 csapat nevezett - áll az MTI közleményében. A következő napon a 16 férfiváltó viaskodik egymással, majd a férfi és a női selejtezőket rendezik meg. A női egyéni finálét jövő szombaton, a férfidöntőt vasárnap bonyolítják le. A világbajnokságot a vegyesváltó zárja 17 egység részvételével.
    A versenyigazgató jelezte, hogy a központ a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban lesz, ahol a kombinált számot rendezik. A vívást a kosárlabdacsarnokban tartják, az úszás helyszíne a városi uszoda lesz, míg a lovaglásra a Bregyó mögötti Olimpiai Parkban kerül sor.
    Kállai Ákos női szövetségi kapitány elmondta, hogy sérülés és betegség miatt változások voltak a keretben. Reményét fejezte ki, hogy a lányok Európa-bajnoki tapasztalatukat aranyéremre váltják.
    Martinek János férfi szövetségi kapitány bízik benne, hogy a fiúk is harcban lesznek az érmekért. 
    A hivatalos rajtlista szerint Magyarországot tizenketten képviselik a világbajnokságon: Barta Luca, Boros Alexandra, Simon Sarolta, Strobl Anita, Varga Eszter, Zs. Tóth Anna, Bereczki Richárd, Farkas Martin, Kardos Bence, Regős Gergely, Szép Balázs és Tomaschof Soma.

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)