Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Torna: Böczögő és Al-Salty utazik az Universiadéra Kiemelt

A 29. Nyári Universiadén Böczőgő Dorina és Al-Salty Dália képviseli a magyar női tornát, amely augusztus 19-én veszi kezdetét Tajvanon.

Az egyetemisták multisport-eseményén magyar színekben idén két női tornászválogatott versenyzik Böczögő Dorina és Al-Salty Dália személyében – tudtuk meg Draskóczy Imre női szövetségi kapitánytól, aki azt is elmondta, hogy csak egyéniben indulnak a hölgyek, ugyanis a csapatindításhoz minimum három fő szükséges. 

A tornászok viadala augusztus 19-én a férfiak csapatversenyének döntőjével és egyéni selejtezőjével indul, ahol Kardos Botond, Babos Ádám, Schweigert Dávid és Vecsernyés Dávid szerepel, a magyar együttes a második csoportban lép a szerekhez.
A nők megmérettetése pedig augusztus 21-én, hétfőn kezdődik a csapat döntővel, amely egyben egyéni összetett és szerenkénti selejtező is, csakúgy, mint a férfiaknál, ellenben Böczögő Dorina és Al-Salty Dália csapatban nem, csak az utóbbi két kategóriában lesz érdekelt. A hölgyek az első, úgynevezett vegyes csoportban mutatkoznak be.
A tornász delegáció,  a női és a férfi versenyzők egyaránt augusztus 15-én, kedden 16:00 órakor indulnak Tajvanra a Liszt Ferenc repülőtérről. A férfi csapatot Janik Pál edző, a nőket pedig Draskóczy Imre női szövetségi kapitány kíséri az esemény helyszínére.
Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: Böczögő Dorinával és Al-Salty Dáliával veszünk részt az Universiadén, csapatunk most nincs. A jelenlegi terv az, hogy mindkét lány, minden szeren versenyzik egyéniben. Dorinának fáj a válla, kezelés alatt áll, de nagyon bízunk benne, hogy ebből ki fog lábalni, és rendben lesz. Dália a maga megszokott ritmusában edz. Azt reméljük, mindez olyan motivációs erővel bír a jövőt tekintve.
Program: (A program a tajvani, helyi idő szerint lett feltüntetve, az időeltolódás a magyar időhöz képest +6 óra.)
08.15 kedd 16:00 indulás a Liszt Ferenc repülőtérről, 2B terminál
08.19 szombat 12:00-15:00 ffi csapatverseny döntő és egyéni selejtező 2.csoport
08.21 hétfő 10:00-12:00 női egyéni selejtező 1.csoport
08.22 kedd 14:00-16:00 ffi egyéni összetett döntő, 18:30-21:15 női egyéni összetett döntő
08.23 szerda 11:00-14:00/16:00-19:00 ffi, női szerenkénti döntők
08.25 péntek 12:45 érkezés Liszt Ferenc repülőtérre, 2B terminál

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)